RSS

Курт Волкер радить Україні обмежити вплив Медведчука на медіапростір

августа 29, 2019

 

 

Курт Волкер наголосив, що Україні необхідно дотримуватися демократії та зберігати свободу слова у медіапросторі. Водночас, підкреслив він, держава повинна бути готовою протидіяти російській пропаганді.

Російська пропаганда може бути дуже шкідливою, що чітко помітно в Європі та Україні, зазначив спецпредставник держдепу США у коментарі «Прямому», повідомляє sprotiv.org.

У США є декілька фундаментальних принципів. Один із них – свобода слова. Інший принцип – те, що ми повинні бути готовими до російської пропаганди, вміти протистояти їй. Потрібно запобігти тому, аби Росія використала пропаганду для підриву наших демократій”, – наголосив Курт Волкер.

Він переконаний, що для протидії пропаганді Україні потрібне законодавство, яке унеможливить вплив однієї людини на значну частину медіа-ринку. Як приклад, він згадав, як у США телеканал RussiaToday зобов’язали зареєструватися як іноземного агента.

Варто пошукати демократичні інструменти, які захистять вільний та збалансований медіапростір. Один з таких інструментів – це законодавство. У США є правила, які не дозволяють одній людині або одній компанії контролювати таку велику частину медіа-ринку. Думаю, вам також варто подумати про те, як обмежити вплив однієї людини на таку значну частку ринку, – розповів спецпредставник США.

94 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям