RSS

Беня мститься. Главу правління і фіндиректора Приватбанку звинувачують у розтраті

сентября 13, 2019

Підозри слідчих, які 11 вересня провели обшук у головному офісі Приватбанку в Дніпрі, пов’язані з наймом Приватбанком рекрутингових компаній.

Про це йдеться у тексті ухвали суду Жовтневого районного суду міста Дніпра від 9 вересня 2019 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зазначається, що на підставі цього документа співробітники Соборного відділення поліції 11 вересня провели обшук у головному офісі Приватбанку для виїмки документів у справі про його консультантів.

«Не враховуючи того, що в структурі цього банку є підрозділи, які здійснюють підбір персоналу й інформаційне забезпечення АТ КБ „ПриватБанк“, 20 квітня 2018 року між АТ КБ „ПриватБанк“ та представником бренда Odgers Berndston в Україні ТОВ „Телент Едвайзорс“, а також із ТОВ „Сі Еф Сі Консалтинг компані“ підписано договори про надання консультаційних послуг із дослідження ринку фахівців з метою підбору кандидатів на роботу в зазначеній банківській установі, а також про надання послуг інформаційного забезпечення, на загальну суму понад 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», — зазначається в матеріалах суду.

Як повідомлялося, група осіб за підтримки спецназу поліції 11 вересня прибула до головного офісу Приватбанку в Дніпрі, аргументуючи свої дії ухвалою Жовтневого районного суду Дніпра.

«Викликає занепокоєння, що під обґрунтуванням нібито „незаконності“ залучення рекрутингових компаній районний відділ поліції, поліція області та прокуратура намагаються вилучити всі документи, пов’язані з юридичним захистом банку», — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, Приватбанк 26 липня 2019 року, на наступний день після завершення слухання справи проти колишніх акціонерів в Апеляційному суді Англії і Уельсу, отримав постанову українського суду з вимогою надати детективам Національного антикорупційного бюро всі документи про підстави та умови отримання послуг від юридичних радників та інших консультантів.

Підставою для слідчих дій детективів НАБУ стали заяви 2017—2018 років від народних депутатів Ради минулого скликання Олександра Дубініна і Віталія Купрія, які в ЗМІ і відкритих джерелах пов’язуються з колишніми власниками банку.

Як уточнили в Приватбанку, провадження за їхніми скаргами були зупинені слідчими органами ще в 2017 році, але з невідомих причин відновлені влітку 2019 року.

У фінустанові також звернули увагу на те, що детективи НАБУ наполягали на терміновому вилученні документів, оскільки нібито виникла «реальна загроза зміни або знищення документів».

У банку також висловили здивування тим, що суд беззаперечно погодився з думкою детективів, що Приватбанк нібито порушив закон «Про державні закупівлі», хоча його дія на комерційні банки не поширюється.

Одночасно Приватбанк був повністю виключений із судового процесу і позбавлений будь-якої можливості представити свою позицію і докази в суді, тоді як винесена постанова оскарженню не підлягає, зазначили у фінустанові.

Банк закликав керівництво НАБУ гарантувати захист адвокатської таємниці та конфіденційність вилучених документів, оскільки витік інформації може підірвати захист інтересів банку в судах України, США, Великої Британії та Кіпру, де Приватбанк бореться за відшкодування збитків, заподіяних йому в період до націоналізації, на загальну суму понад 6 млрд дол.

Раніше Печерський районний суд Києва 5 липня задовольнив клопотання ТОВ «Пріватофіс», пов’язаного з Ігорем Коломойським, і зняв арешт із 415 об’єктів нерухомості компанії.

Уряд України 18 грудня 2016 року, посилаючись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку і влила в його капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як Приватбанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування шкоди.

Наразі сторони ведуть судові суперечки, як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях.

Згідно з даними Нацбанку, Приватбанк на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (525,698 млрд грн) займав 1-е місце серед 77 банків.

110 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям