RSS

COVID-19: ЧОМУ ВАРТО НЕ ПАНІКУВАТИ?

марта 29, 2020

 

«Ми все умрьом» або як колись казала бабуся Юлія Тимошенко «Всьо пропало» © .  Такі настрої все частіше можна зустріти у соцмережах. Але це не так.
Передусім тому, що як показують наукові дослідження 50% людей хворіють на коронавірусну інфекцію взагалі без симптомів!
В Ісландії тестують всіх підряд, не лише людей із симптомами. За їхніми даними половина позитивних на коронавірус не мали ознак хвороби.
https://www.buzzfeed.com/albertonardelli/coronavirus-testing-iceland
Це вам відповідь на те чи варто носити маску, окуляри та рукавички навіть якщо ви не хворі — ви можете не мати симптомів, але будете заражати інших людей.

Про необхідність використання одноразових рукавичок для захисту від коронавірусу

Інша частина людства дійсно під великою загрозою. Люди хворіють і іноді важко. Якщо починають хворіти всі тисячі громадян одночасно, як це трапилося в Італії та Іспанії, то наступає колапс системи охорони здоров’я. Не вистачає ліжок та лікарів у лікарнях. А головне, що не вистачає апаратів штучної вентиляції легень та екстракорпоральної мембранної оксигенації для особливо важких хворих. Саме тому і потрібен карантин, щоб зменшити кількість заражень і хворих та розтягнути у часи пандемію, дозволивши лікарям надати медичну допомогу всім хто її потребують.

Помруть дурні та невігласи, — хочу іноді у розпачі сказати я.

Мене вражають коментарі до моїх дописів у фейсбуці, у яких громадяни помилково заявляють «що через їжу заразитися не можна». Ще як приклад — останнє інтерв’ю Уляни Супрун . “– Чи вдягаєте маску, коли виходите з дому? – Ні”, — Супрун та ті кого вона навчить так робити, можуть заражати інших людей, у 50% ця інфекційна хвороба протікає безсимптомно. Уляна наче ж лікар за фахом, а таке каже. Людина за добу тисячі разів торкається свого обличчя.
Невже Супрун і цього не знає? Маска і у таких випадках рятує. І ще. Виходить, що Супрун не читала, що «можливий розвиток пневмонії навіть без підвищення температури», — першою у своїй публікації повідомила лікар-інфекціоніст Olga Golubovskaya:
https://sprotiv.org/70818

Наше незнання або невірні поради деяких знахарів від медицини можуть нас вбити. Як і зневажливе ставлення до закликів епідеміологів сидіти вдома та дотримуватися повного карантину.

Моя подруга з Італії, що живе з своїм чоловіком у місті Ольвія, щодня бачить неадекватне ставлення багатьох італійців до епідемічної загрози, тому вона пояснює високу смертність там так:
«Я тобі дам відповідь, чому італійців померло більше чим китайців? Тому що  дибіли, більша половина населення  без вищої освіти, деякі екземпляри без середньої освіти………………………… Одна знайома сказала, що школи погані, не такі як у нас. + Ледачі лінивці (happycry), за пару годин в день хочуть тисячі євро заробляти…а дитині на освіту дати ( оплатити)(fu)а фігошки».

Ми не іспанці чи італійці. У нас інші гени. Козацькі. Українці — нація героїв, освічених та дуже самоорганізованих людей. Це підвищує  шанси кожного з нас вижити.
Я на своїй шкірі відчув перебіг «чудної хвороби», симптоми якої дуже схожі на COVID-19, але я ще живий, хоча досі кашляю і повністю не одужав:

МОЯ БОРОТЬБА З «ЧУДНОЮ ХВОРОБОЮ» ВИГЛЯДАЄ ТАК


Тому я кажу: «Не такий страшний чорт, як його малюють».

Епідемія в Україні почалася не сьогодні?
Подивіться цей випуск ТСН.19:30 за 13 січня 2020 року про важкий перебіг вірусної пневмонії:

 

Як показує практика, головне вчасно звернутися до сімейного лікаря.

Наголошую, що жодних підстав для паніки немає!

Вже існує медикаментозне лікування COVID-19.

• Лопінавір / Ритонавір 2 таблетки перорально кожні 12 год
• Арбідол в таблетках по 200 мг три рази на день
• Інтерферон спрей 1 впорскування три рази в день
• Фізіологічний розчин 100 мл + метилпреднизолон 40 мг, внутрішньовенно один раз в день
• Фізіологічний розчин 100 мл + пантопразол 40 мг, внутрішньовенно один раз в день
• Калтрейт 1 таблетка один раз в день
• Імуноглобулін 20 г, внутрішньовенно один раз в день
• Фізіологічний розчин 100 мл + амброксол 30 мг, внутрішньовенно два рази на день

Це рекомендації китайських лікарів при лікуванні короновірусної інфекції. Все це є на 58 сторінках довідника з протидії та лікування коронавіруса перекладеного медиками клініки «Добробут». Ось посилання:
https://www.dobrobut.com/upload/files/5e75f42723c92.pdf

Але, наголошую, ніколи не займайтеся самолікуванням та одразу звертайтесь до сімейного лікаря, коли відчуваєте симптоми застуди.

Слід виходити на вулиці тільки у разі крайньої необхідності, одягнувши маску або респіратор класом не нижче N95 або FFP2, одноразові рукавички та окуляри, які захистять слизову ока:

Про необхідність використання одноразових рукавичок для захисту від коронавірусу

Робіть репост, якщо ви залишаєтеся дома та не порушуєте карантин.

Україна переможе!

Вірю. Знаю. Зможемо!

#Язалишаюсявдома#StayHome#coronavirus

 

Вадим Гладчук, фейсбук

249 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям