RSS

Корупціонер Микитась просився під домашній арешт

июля 9, 2020

Суддя Вищого антикорупційного суду Тимур Хамзін відмовив ексдепутату, колишньому президенту компанії «Укрбуд» Максиму Микитасю у зміні запобіжного заходу із тримання під вартою із 100 млн грн застави на домашній арешт.

Про це йдеться у заяві Центру протидії корупції, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Активісти зазначають, що адвокат Микитася просив змінити запобіжний захід на домашній арешт з таких міркувань:

  • Микитась має хвору маму, яка потребує піклування. Дружина Микитася не справляється із доглядом за дітьми, матір’ю свого чоловіка і зароблянням грошей;
  • ризик втекти або тиснути на свідків, інших фігурантів, експертів вже нібито відсутній;
  • підозра Микитасю нібито необґрунтована.

Прокурор на це зазначив, що ризик втечі, тиску на інших фігурантів, вчинення нового злочину відсутній якраз тому, що Микитась перебуває у СІЗО. До перебування там ризики існували, що підтвердила апеляція ВАКС, коли призначила йому варту і 100 млн застави.

За словами прокурора, Микитась та його захисники вперше говорять про хворобу матері (сам підозрюваний сказав, що це пухлина). Під час обрання запобіжного заходу восени і навесні вони про це не заявляли

Передісторія:

  • Максима Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон гривень.У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.
  • У 2016—2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва, біля станції метро «Червоний хутір».
  • 4 жовтня 2019 року Вищий антикорсуд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5,5 мільйона гривень.
  • 22 жовтня 2019 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду арештувала Микитася до 14 листопада і збільшила заставу як альтернативу з 5,5 до 80 мільйонів гривень. 25 жотвня 2019 року за Микитася внесли заставу.
  • 20 січня 2020 року Микитася зняли з рейсу при спробі вильоту з України.
  • У травні судді призначили Микитасю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 100 млн грн.
115 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям