RSS

Бійці ПВК Вагнера розповіли, як їм вручали у Кремлі нагороди за збиті українські літаки. Відео

августа 19, 2020

Журналістка Яніна Соколова опублікувала на своєму Youtube-каналі записи з вербуванням російських військових, під час яких вони розповідають, як воювали на Донбасі проти української армії, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться на Youtube-каналі Яніни Соколової.

На записі спочатку бойовик ПВК Вагнера Денис Харитонов розповідає, що з 2014 року він воював в складі батальйону «Степ» в Україні, керував групою ПЗРК (Переносний зенітно-ракетний комплекс – ред.). За його словами, збив в Україні біля селища Маринівка 3 одиниці техніки: вертоліт і два штурмовики СУ-25.

Він також розповів, що брав участь у «звільненні луганського аеропорту», а навчався стріляти з ПЗРК в Росії у місті Новочеркаськ.

Харитонов зазначив, що має російський воєнний квиток, оскільки служив у 1999—2001 році. Нагороду за збиті літаки йому вручав у Москві у Кремлі помічник президента Росії Владислав Сурков. Російських державних нагород у нього дві – за взяття Пальміри і за «вертушки в Луганську».

Інший бойовик Сергій Щербаков розповів, що воював разом з Харитоновим в Україні в 2014 році. Він підтвердив, що Харитонов збив вертоліт і два штурмовики.

Ще одни бойовик з ПВК Вагнера Олександр Сидоров розповів що воював в 2014 і 2015 роках «в ЛНР» і в 2016 році біля населеного пункту Пєски (Донецька область). Потрапив він на Донбас у складі російського підрозділу «Амур». Сидоров розповів, що працював водієм під час боїв за Луганський аеропорт.

На відео також наводяться документи інших бійців ПВК Вагнера, які воювали проти України. Зокрема це: Сергій Анохін, Дмитро Жмурін, Тахір Бахтигараєв.

  • Згідно з інформацією джерел УП українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.
  • 14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків «Вагнера», яких затримали 29 липня.Пізніше стало відомо, що українські спецслужби готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.
142 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям