RSS

Справа мафіозі Олега Бахматюка: четверо адвокатів його сестри Наталії Василюк систематично не з’являються на судові засідання

апреля 27, 2021

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду звернулася до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури з питання відповідальності адвокатів сестри олігарха Наталії Василюк, які не з’являються на судове засідання з обрання заочного запобіжного заходу.

Таке рішення 15 квітня 2021 року ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Порушити перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Київської області питання про дисциплінарну відповідальність адвокатів», – ідеться в рішенні.

Зокрема, судді встановили, що четверо адвокатів Василюк без поважних причин не з’явилися на судові засідання 18 лютого, 24 березня і 15 квітня. Тому колегія визнали причини їхньої неявки неповажними і підняла питання про дисциплінарну відповідальність адвокатів.

Як відомо, 22 жовтня 2019 року Василюк рейсом Київ-Відень покинула Україну. Вже 13 листопада того ж року їй заочно повідомили про підозру. У зв’язку з численними не явками до НАБУ для вручення особисто підозри її оголосили у розшук, у тому числі в міжнародний шляхом винесення постанови і направлення документу до виконання в Інтерпол. Василюк також намагалися заочно заарештувати, але ще 15 квітня 2020 року ВАКС відмовив. Наразі САП оскаржує відмову в апеляційній палаті суду.

Нагадаємо, слідство з’ясувало, що в жовтні 2014 року ВіЕйБі банк, віднесений до категорії проблемних банків, звернувся до НБУ з клопотанням надати йому стабілізаційний кредит під заставу нерухомого майна. Хоча ВіЕйБі банк не подав всіх необхідних для цього документів (як програму фінансового оздоровлення банку, спрямовану на вирішення впродовж терміну користування стабілізаційним кредитом проблем ліквідності, поліпшення структури активів, дохідності, рентабельності тощо), правління Нацбанку, всупереч вимогам законодавства, надало позитивну відповідь.

При цьому вартість нерухомості, переданої в заставу НБУ, завищили майже в 25 разів шляхом складення підроблених звітів про оцінку. Експертиза під час досудового розслідування встановила, що реальна вартість заставленої нерухомості становить 72,62 млн грн попри 1,8 млрд грн, заявлених ВіЕйБі банком. Тим не менше, знаючи про завищену вартість заставного майна та відсутність усіх необхідних документів, службові особи НБУ надали 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту ВіЕйБі банку. Це на додачу до раніше вже отриманих від Нацбанку та неповернутих 3 млрд грн кредитів.

За 40 днів по тому, у листопаді 2014 року, НБУ визнав ВіЕйБі банк неплатоспроможним. Стабілізаційний кредит у 1,2 млрд грн, отриманий від НБУ терміном на два роки, ВіЕйБі банк не повернув.

72 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям