RSS

На Луганщині російські окупанти розстріляли волонтера Олександра Кононова в інвалідному візку. 3 фото

марта 16, 2022

У селі Борівському під Сєвєродонецьком Луганської області окупанти вбили відомого волонтера Олександра Кононова, повідомляє sprotiv.org.

Про це написав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram: «Олександр Кононов R.I.P. Українського волонтера росіяни вбили у власному будинку у Борівському, що під Сєвєродонецьком».

Олександр Кононов займав дуже активну проукраїнську позицію. Його рашисти просто розстріляли в інвалідному візочку.

Як пишуть у соцмережах його друзі та журналісти, які спілкувалися з Олександром, волонтера застрелили в його будинку на Луганщині.

“Сані більше немає. Пережити окупацію, полон, нове вторгнення і бути застреленим у власному будинку просто в візочку. Тварі. Спи, братику. Ти дуже крутий. Ти справжній Українець Донбасу. Мордор маст дай”, – написав журналіст Руслан Горовий.

Кононов мав інвалідність першої групи (внаслідок травми на металовиробництві майже 20 років тому втратив праву руку і ліву ногу). Незважаючи на це, був надзвичайно активною й діяльною людиною, активістом руху “Юридичний лікбез для водіїв”.

З початком російської агресії на Донбасі у 2014-му Олександр разом із дружиною Вікторією почав активно допомагати українській армії – розвозив на позиції воду, їжу, медикаменти. Якось у розпал війни волонтери помилково заїхали на ворожий блокпост. Олександр потрапив у полон до бойовиків “ЛНР”. Пережив катування “на підвалі”.

Через 98 днів, у жовтні 2014-го, був звільнений з полону за обміном.

Після цього переїхав у напівзакинуте село Десятини на Житомирщині. Придбав одну з давно залишених хат, перевіз туди кіз та овець і запустив маленьку козячу ферму із сироварнею. Торговельна марка “Сири Санича” відома багатьом відвідувачам сільськогосподарських ярмарків у Києві та інших містах України.

Втім, через кілька років Олександр повернувся на рідний Донбас, під рідний Сєвєродонецьк.

І з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну знову почав активно допомагати українським воїнам. Ще за кілька днів до смерті пішки пройшов до Сєвєродонецька, щоб розжитися “гуманітаркою” для військовослужбовців.

“Щоб убити людину на інвалідному візку – треба боятися до усрачки вишиванку та прапор, який завжди був у Сашка”, – зауважила волонтерка Ірина Солошенко.

85 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям