RSS

У Бучі рашисти розстрілювали місцевих мешканців із зав’язаними руками. Фото. Два відео 18+

апреля 2, 2022

Передмістя Києва, затишні міста Ірпінь та Буча, з яких Збройні сили України наприкінці березня 2022 року вибили російських загарбників, сьогодні роблять перші кроки до мирного життя, проте спокійною обстановку назвати не можна. Обстріли з важкого озброєння, робота ворожих снайперів, заміновані території та зруйнована інфраструктура…

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала масштабну військову агресію проти України, масовані обстріли та бомбардування житлових районів українських міст і селищ, що призвело до масових жертв серед мирного населення та примусило мільйони людей покинути свої домівки.

Сьогодні в Ірпені, за приблизними підрахунками, залишилися жити близько трьох з половиною тисяч людей – такі дані озвучив міський голова Олександр Маркушин.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, розповів журналістам, що люди ще можуть перебувати під завалами та у квартирах.

«Для нас дуже важливо обійти всі будинки. В них можуть залишатися самотні люди похилого віку, які самостійно, на жаль, не можуть пересуватися. Тому ми скомплектували групи зі співробітників ДСНС, поліцейських, працюють і органи влади. Знаходимо і тіла загиблих людей – відвозимо їх у морги для проведення судово-медичної експертизи», – розповів Нєбитов.

А ось кількість жертв правоохоронець назвати поки що не готовий, але вважає, що «результати будуть катастрофічними».

Тіла жителів Ірпеня, застрелених окупантами або ж загиблих внаслідок страшних обстрілів, ще збирають на вулицях…

Ось шокуюче відео, де десятки цивільних лежать вздовж дороги у Бучі.

Цивільні із зв’язаними руками і ногами та простріленими головами. Серед купи сміття і пакунків з російських сухпайків. На світлині з Бучі зверніть увагу на мертвого місцевого жителя із зав’язаними руками. Це військовий злочин, що порушує Женевську конвенцію. Не може бути жодного жалю чи емпатії до окупантів.

За даними місцевої влади, в Ірпені зруйновано приблизно 50 відсотків об’єктів критичної інфраструктури – немає зв’язку, води, електрики. Але що стосується житла, тут є як серйозно постраждалі будинки, так і ті, що відбулися «легким переляком».

На вулицях міста є і знищена техніка окупантів – БМП, БМД, паливозаправники.

Відновити будинки обов’язково вдасться, ось тільки загиблих людей – не воскресити. І за цей страшний воєнний злочин росія зобов’язана відповісти. За життя людей, за зламані долі та той страшний біль, який пережили мільйони українців. Не лише в Ірпені та Бучі.

Анастасія Зеленська, sprotiv.org

60 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям