RSS

Концерн NICMAS екснардепа Григорія Дашутіна був постачальником ВПК росії навіть після 24 лютого 2022 року. Відео

ноября 24, 2022

Державне бюро розслідувань заблокувало роботу українського концерну, який продовжив забезпечувати російський військово-промисловий комплекс навіть після вторгнення, рештовано майно на 1 мільярд гривень, повідомляє sprotiv.org.

«Працівники ДБР викрили та блокували міжнародний канал постачання комплектуючих для ВПК та об’єктів критичної інфраструктури Росії.

Бюро також унеможливило участь зрадників-колаборантів, колишніх представників однієї з проросійських партій, у тендерних процедурах силових відомств агресора. Це — одна з наймасштабніших реалізацій ДБР у низці багатьох інших успішних операцій за цим напрямком», — розповіли у пресслужбі ДБР.

За даними джерела УП в правоохоронних органах йдеться про народного депутата 3-го і 4-го скликання Григорія Дашутіна і його концерн NICMAS.

Правоохоронці встановили, що промислово-інноваційна група компаній родини колишнього нардепа з 2014 року забезпечувала держпідприємства РФ високоефективним та енергозберігаючим обладнанням, необхідним для сталого функціонування нафтогазовидобувних, гірничих, металургійних, хімічних, вугільних, транспортних підприємств.

Серед них були структури оборонно-промислового комплексу країни-агресора.

Концерн займав друге місце у поставках продукції для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції.

Після повномасштабного вторгнення російської федерації, власники продовжили співпрацю з агресором, налагодивши постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб третьої  сторони з країни-посередника.

З 24 лютого 2022 року за цією схемою до РФ поставлено комплектуючих щонайменше на 190 млн грн, зазначають у ДБР.

Після одержання стратегічної продукції, «посередники» переправляли її до росії.

У ДБР звітують, що зупинено постачання російським виробникам:

— зброї та боєприпасів (АТ “БПТ «Сибприбормаш», рф, Алтайський край, м. Бійськ),

— вертольотів, літаків та інших літальних апаратів (АТ «Смоленський авіаційний завод», рф, м. Смоленск),

— космічних апаратів (АТ «Міаський машибудівний завод», рф, Челябинська обл., м. Міас)

— підприємств критичної інфраструктури російської федерації (АТ «Федеральна пасажирська компанія», м. Москва; ФБУ «Адміністрація Волго-Балт», м. Санкт-Петербург; ПАТ «Сахаліненерго», м. Южно-Сахалінськ, АТ «Кузбассенерго» та інш.).

У ході проведення слідчих дій на виробництві та в офісах концерну, ДБР вилучило чорнову бухгалтерію, паспорти, печатки та штампи, інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Серед іншого — в одного з керівників заводу та його дружини знайшли паспорти громадян РФ.

Було вилучене листування фігурантів у «месенджерах», з виправданням російської агресії на кшталт «бедные русские, их довели и вынудили», «Украину до конца 2023 заберет РФ» тощо.

Також ДБР наклало арешти на майно концерну, у тому числі на два заводи в Сумах та Полтаві, ТРЦ в Сумах, низку квартир у Києві, елітні авто. Загальна вартість вже знайденого становить понад один мільярд гривень.

Також ініційовано арешт корпоративних прав та коштів на рахунках.

Крім того, ДБР перевіряє зв’язки бенефіціарів концерну з високопосадовцями вищих ешелонів влади України, які забезпечували відшкодування ПДВ зловмисникам.

Проводяться заходи з виявлення необґрунтованих активів у держслужбовців

Готуються підозри за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

59 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям