RSS

Цензура. На подію з #Порошенко не пустили журналістів, звинувативши у злочинах. Подробиці

декабря 6, 2016

Poroshenko-Yanukovich1-491x500

 

Деяких представників засобів масової інформації не пропустили на урочисте відкриття телевежі на Карачуні під Слов’янськом, звинувативши їх в низці кримінальних правопорушень.

Про це розповів журналіст «Громадського ТБ Донбасу» (ОТВД), повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Журналістів централізовано привезли на Карачун з Краматорська.

Після прибуття всіх журналістів перевірили на наявність небезпечних предметів, документів, а після провели обшук з собакою.

Після закінчення обшуків і перевірки в базі даних невідомий чоловік попросив чотирьох журналістів повернутися в автобус, заборонивши таким чином відвідувати захід.

Серед них виявилися кореспонденти «Еспрессо», журналіста телеканалу «До ТеБе», журналісти з місцевого видання, а також оператор ОТВД.

Як передає оператор ОТВД, їм пояснили, що не пропускають на відкриття телевежі, бо їхні імена нібито внесені в базу даних осіб, розшукуваних в зв’язку з порушенням законодавства.

Трьох із чотирьох затриманих звинуватили в шахрайстві з кредитними картками, незаконному зберіганні зброї та участі в круглому столі з бойовиком Ігорем Гіркиним. Четвертому журналістові не назвали причину затримання.

В автобусі представники ЗМІ пробули 4 години.

При цьому, після закінчення заходу і того, як гору Карачун залишив президент Петро Порошенко, затриманих журналістів разом з іншими представниками ЗМІ відвезли назад в Краматорськ, так нічого і не пояснивши.

Офіційних звинувачень пред’явлено не було, журналісти були відпущені після приїзду до Краматорська.

У редакції телеканалу «До ТеБе» заявили, що їхній журналіст Павло Палагута був акредитований на подію.

«Філія Національної телекомпанії України „Донецька регіональна дирекція“ висловлює занепокоєння у зв’язку з цим фактом і вважає неприпустимим вибірковість в допущенні журналістів на відкриті офіційні заходи за участю Гаранта Конституції України», — сказано в заяві.

«Відкриття вежі відбулося в кращих совкових традиціях. Чекати Порошенка ТРИ години, щоб запустити сигнал, А врешті журналістів не впустили на запуск, бо маленька кімната апаратної. Ну, брешу, до п’ять камер таки пустили, А журналістів було цілий великий автобус. І чекали три години не в теплому автобусі, бо за правилами безпеки треба було звільнити для президента територію від транспорту.
І спочатку навіть не хотіли впускати в намет для зігріву, про що я писала в минулому пості.
Так от, після відкриття теж не впустили в апаратну, щоб хоча б фото зробити, бо всіх погнали в автобус», пише у фейсбук журналіст Мар’яна П’єцух.

724 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям