RSS

Покращення від Гройсмана: газ буде в 63 рази дорожче, ніж у світі

августа 10, 2017

Groisman-Volodimir12

 

Українці платитимуть за кожну наступну тисячу кубометрів у 63 рази більше, ніж газ коштує на світовому ринку, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це заявив президент Київської регіональної енергетичної асоціації Олександр Трохимець.

За його словами, зараз є конфлікт між «Нафтогазом» і оператором української газотранспортної системи «Укратрансгаз», оскільки вони борються за ресурси між політичними групами.

І Трохимець впевнений, що «Нафтогаз» не є прибутковим підприємством: «Газ внутрішнього видобутку, собівартість якого нехай навіть $80 з транспортуванням, продається по $280. За рахунок цього «Нафтогаз» став прибутковим?».

При цьому обидві компанії, відзначає експерт, заявили, що зростання вартості призвело до масового нарощування видобутку палива, але й витрати зростуть.

«Є така стратегія «20-20-20», де йдеться про нарощування видобутку – 20 млрд кубометрів до 2020 року. Я порахував, скільки нам обходиться кожна додаткова тисяча кубометрів, починаючи з травня 2016 і закінчуючи сьогоднішнім днем. Тоді за тисячу кубометрів для «Укргазвидобування» виплачувалося 1490 грн. Після реформи Гройсмана – 4534 грн», – нагадав Трохимець.

Окрім того, за його підрахунками, кожна наступна тисяча кубометрів обходиться у 63 рази дорожче, ніж ціна газу на світовому ринку.

«Я думав: можливо, такою ситуація буде лише спочатку.  Та у перерахунках на 2017 рік задекларовано 500 мільйонів нарощування. Ця різниця дає той самий показник – ми сплачуємо додатково із власних кишень більше, ніж у 65 разів, при умові 180 доларів за тисячу кубометрів», – підсумував Олександр Трохимець.

756 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям