RSS

Як броварські депутати подарували учаснику списка Forbes Віктору Поліщуку річний бюджет міста. Відео

декабря 11, 2013

Polishuk-Victor1У результаті кількох голосувань на сесії міської Ради, Бровари втратили 96 га землі ціною в 200-250 млн грн., що є порівняльним із річним бюджетом міста. Про це йдеться у розслідуванні телепрограми «Наші гроші».

Спершу міська Рада проголосувала за те, щоб землі колишнього державного підприємства «Радіопередавальний центр» були віддані в оренду 48-ми особам для «ведення особистого селянського господарства».

Згодом всі вони в один день і за допомогою одного нотаріуса передали свої ділянки приватному підприємству «Інтер-профіт».

Одразу по тому з подачі мера міста Ігоря Сапожка депутати проголосували за те, щоб ці землі отримали новий статус – під промислову забудову. За словами мера і бізнесменів на 96 га мали розміститись логістичний центр, холодильні склади і фармацевтичний завод Bayer AG.

Щоправда, цей проект на сесії представляв не «Інтер-профіт», а «Техенерготрейд». Журналісти з’ясували, що у цих компаній справді багато спільного. Екс-директор «Техенерготрейду» Володимир Тимошенко є засновником «Інтер-профіту». Власником же «Техенерготрейду» є відомий бізнесмен Віктор Поліщук ( «Технополіс», «Ельдорадо», торговий центр «Гулівер» та ін.).

Як він раніше сам повідомляв Forbes «У мене є склад під Києвом, невдовзі куплю землю під ТРЦ».

Журналісти не змогли взяти інтерв’ю в бізнесмена. Навіть його прес-секретар – Альона Березовська ( знаменита серед журналістів своєю близькістю до Віктора Януковича) – відмовилась надати коментарі. Так само вирішили не спілкуватись із журналістами мер Броварів Сапожко і представниця «Техенерготрейду» Жанна Денисова, яка переконувала «Наші гроші» в тому, що потрапила на сесію випадково.

Bayer AG офіційно спростував чутки про будівництво заводу в Броварах.

592 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям