RSS

На фронті герої віддають своє життя за Україну, а нардепи гуляють. Подробиці. 2 відео

января 27, 2015

Ato-Rada1

 

Разом із позачерговим засіданням, у народних депутатів, у січні вийде 6 днів роботи в залі парламенту. Решта – праця в комітетах і в округах.

Але як насправді працюють депутати в комітетах, мені вдалося побачити на власні очі 9 січня цього року.

Того дня я провів маленьку екскурсію коридорами на вулиці Садова 3А, де працює значна частина комітетів і де знаходяться кабінети народних депутатів. Картина вражала – кабінети народних депутатів виявилися зачиненими.

У народних депутатів є свій календарний план роботи, за який вони самі ж проголосували. Вони зробили собі не робочими суботи 17 і 31 січня, які, відповідно до постанови Кабміну, вважаються робочими, але встановили собі робочими 8 і 9 січня. Згідно з парламентським планом, 8 і 9 січня у депутатів мала б тривати робота в комітетах.

Але, як з’ясувалося, крім деяких винятків, більшість нардепів зробили собі вихідні не лише 17 січня, але й 8 і 9. Лише 1 комітет провів своє засідання 8-9 січня. Це комітет запобігання і протидії корупції.

Знімальна група програми «Схема» (спільного проекту Першого Національного та Радіо Свобода) запитали деяких депутатів, де вони були 9 січня. Віктор Пинзеник сказав, що не пригадує. Очільник комітету з питань бюджету повідомив, що перебував на Дніпропетровщині. Інші згадували, що працювали з виборцями.

 

Роботу народного депутата можна відстежити лише на пленарному засідання під куполом Верховної Ради або на засіданні комітету. Інший робочий час – на совісті депутатів.

Контролювати їхню роботу і накладати стягнення міг би голова Верховної Ради, але таке поки не увійшло в традиції українського парламенту.

Загалом, керівників у депутатів – немає. Головний контролер – це народ, який їх обрав.

Сергій Андрушко, рух «Чесно», Національне бюро розслідувань України

2 037 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям