RSS

Закон в Україні має зворотну силу, — компанія Shell

ноября 23, 2015

benzin2-300x240

 

Компанія Shell зіткнулася в Україні з тим, що контролюючі органи намагаються застосовувати законодавство таким чином, нібито воно має зворотну силу.

Про це повідомив керівник СП «Альянс-Холдинг» (мережа АЗС Shell в Україні) Халдун Гювенір, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Ми робимо все можливе, щоб повністю виконувати українське законодавство. Однак, часом до нас приходять інспектори, виписують штрафи, загрожують закрити АЗС… Приймаються нові норми і їх намагаються застосувати до об’єктів, які ти побудував вчора. Тобто, закон має зворотну силу», — сказав він на конференції  2015.

Гювенір додав, що в таких випадках компанія змушена звертатися до суду, хоча це і не є повноцінним вирішенням проблеми.

«Ми не можемо постійно працювати через суди, особливо через українські суди», — зазначив він. Керівник мережі АЗС Shell в Україні додав, що на тлі цього в країні процвітає нелегальний сектор нафторинку.

«Є стільки, наприклад, газових заправних станцій, особливо в Києві, та й по всій країні… Вони в жахливому стані, ми бачимо небезпечні наземні ємності, які заборонені українським законодавством. Ми бачимо, що відбуваються вибухи, люди гинуть. У Києві дев`ять небезпечних станцій були закриті, але три з них відкрилися знову», — сказав він.

Гювенір зазначив, що державі необхідно приділити більше уваги саме боротьбі з «тіньовиками».

«Якщо державі не вистачає надходжень, то кращий спосіб — це звести до мінімуму нелегальну діяльність на ринку. Дати можливість інноваційним компаніям працювати і розвиватися», — сказав він.

Керівник мережі АЗС підкреслив, що в даний час його компанія сплачує непропорційно високу частку акцизів, оскільки частина гравців ухиляється від їх виплати.

«За моєю неофіційною інформацією, Shell має набагато більшу частку в акцизах, ніж її частка на ринку», — резюмував він.

664 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям