RSS

Стали відомі кандидати на отримання антипремії «Будяк року-2015». Подробиці

ноября 27, 2015

Budyak-roku1

 

Антипремія «Будяк року» присуджується за найбільш ганебні та небезпечні порушення прав людини та основних свобод, що мають загальнонаціональне значення, повідомляє sprotiv.org.

Антипремію правозахисників за інформацією Української Гельсінської спілки з прав людини за брутальне порушення прав людини в Україні мають шанс отримати наступні номінанти.

Прокуратура Миколаївської області — за бездіяльність у випадку порушення прав людини. Як стверджує заявник  «Прокуратура не спромоглась за 12 років опитати потерпілого від міліцейських катувань і тортур Сливоцького Миколу, у якого 03.11.03 вибили «явку» в Вознесенську міліціонери і примусили зізнатись у вбивстві, якого він не вчиняв. До фабрикації причетні прокурори Геннадій Буц, Тимур Волковський, слідчий прокуратури Луценко та інші».

Полковник Бугира Віктор Петрович – номінується за застосування недозволених методів ведення слідства відносно 15-ти річного підлітка Артема Коткова і фабрикацію звинувачення у вбивстві, якого підліток (за твердженням заявника) не вчиняв.

Народний депутат Матейченко Костянтин — за найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини, що проявилось  в поданні до парламенту  законопроекту №2225, згідно якого може бути запроваджена кримінальна відповідальність за критику влади.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк — за найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини — ініціювання прийняття Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору.

Міністерство соціальної політики, Міністерство охорони здоров’я — за халатність та неналежне поводження, що перетворюють на пекло щоденне життя підопічних у психоневрологічних інтернатах.

Генеральній прокурор України — за бездіяльність у випадку порушення прав людини, наслідком якої підозрювані у серйозному злочині  залишились на волі. Так, у липні 2015 року, слідчі Генпрокуратури підготували текст подання до Верховної Ради про надання згоди на зняття недоторканості, затримання та арешт Юрія Бойка. Епізод стосується афери зі скрапленим газом Сергія Курченка, де слідчі прямо називають Бойка «учасником злочинної організації». Подання з усією викладкою дій екс-міністра було передано генпрокурору Шокіну для підписання та направлення до Верховної Ради. Однак, за твердженням заявника, уже три місяці документ лежить без руху, а Бойко почувається безкарним.

Президент України Петро Олексійович Порошенко та Голова Верховної Ради України Володимир Борисович Гройсман — за найнебезпечнішу законодавчу ініціативу в галузі прав людини — підписання Закону України «Про місцеві вибори», № 595-VIII/2015, згідно частини 3 статті 30 якого сотні тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО) не прийняли участі у виборах 25 жовтня 2015 року і тим самим зазнали факту дискримінації за ознакою місця проживання.

Центральна виборча комісія України – за бездіяльність, яка призвела до порушення виборчих прав громадян.  Внутрішньо переміщені особи (ВПО) не були допущені до виборів 25 жовтня 2015 року і тим самим були дискриміновані за ознакою місця проживання. 2. Були зірвані вибори у Маріуполі, Красноармійську і Сватовому. У всіх випадках це ганебне порушення прав виборців і дискредитації конституційного устрою держави сталося в результаті поганої організації роботи територіальних виборчих комісій. 3. ЦВК не здійснив технологічний інструмент контролю за діяльністю виборчих комісій з допомогою веб-камер, якими були обладнані виборчі дільниці у 2012 році.

Генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко — за дії щодо придушення свободи вираження, що полягали, як вважає заявник, у неправомірній забороні виходу в ефір телевізійної програми «Шустер LIVE».

Cуддя Солом’янського районного суду м. Києва Бобровник Олександр Вікторович – за твердженням заявника суддя Бобровник Олександр Вікторович є найзухвалішим суддею правопорушником. Протягом 2013—2014 років він приймав неправосудні рішення, що спричинили тяжкі наслідки для Кучерявенка Олександра Васильовича. За цим фактом Генеральною Прокуратурою України було розпочато кримінальне провадження проти судді Бобровника. Однак користуючись бездіяльністю органів Прокуратури, суддя Бобровник продовжує маніпулювати процедурою, постановляти нові і нові завідомо неправосудні судові рішення, знищувати унікальні докази у справі (оригінал заповіту) та в інший спосіб цинічно глумитися з правосуддя.

Національний банк України номінується за прийняття постанови, що призвела до дискримінації великої групи осіб за ознакою місця реєстрації.  Прийняття Постанови Правління НБУ № 699 від 03.11.2014 року, призвело до дискримінації осіб, місце проживання яких зареєстроване в Криму та м. Севастополь. Їх визнали нерезидентами України.

Мета Антипремії — привернути увагу громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі протягом року, та стимулювати суспільну дискусію щодо небезпечних для прав людини тенденцій у вітчизняній правовій системі.

639 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям