RSS

У МОЗ закупили медпрепаратів по-новому на 9 млн грн дорожче, зате у «своїх»

декабря 1, 2015

likidolari1

 

Міністерство охорони здоров’я України 3 листопада 2015 року за результатами тендеру уклало угоди на постачання фактору згортання крові VIII на 136,27 млн грн.

Про це йдеться у «Віснику державних закупівель», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Замовлено фактор у двох дозування – по 500 одиниці вартістю 6,19 грн. і по 1000 одиниць по 6,23 грн.

Підряди отримали ТОВ «Фармацевтичний завод «Біофарма» екс-міністра інфраструктури Костянтина Єфименка (108,70 млн грн.) і ТОВ «Лінк-медитал» Миколи і Олексія Бари шевських з «бакмедівської» групи (27,57 млн грн.).

На тендер також подавало заявку ТОВ «Бадм-Б». Один з найбільших фармдистрибуторів України пропонував препарати на 9 млн грн. або 8% дешевше. Однак ця заявка була відхилена через претензії до банківської гарантії.

Після акцепту пропозицій конкурентів «Бадм-Б» 2 листопада подав скаргу в АМКУ. Однак до скарги була прикладена квитанція про оплату 5 тис грн. за подання скарги по абсолютно іншому тендеру в червні.

4 листопада «Бадм-Б» подав скаргу вже з правильною квитанцією, однак АМКУ відмовився її розглядати, бо 3 листопада МОЗ встиг підписати угоди по раніше винесеним акцептам. Закупівля проходила за скороченою процедурою.

В останній рік правління Віктора Януковича компанія «Бадм» не брала участі в тендерах МОЗу, де тоді норма відкатів становила 40%. Також тоді були повідомлення, що власники хочуть продати фірму через тиск, який чинило на дистриб’ютора угрупування Олександра Януковича.

У 2014 році компанія також фактично не перемагала у тендерах міністерства. МОЗ тоді також через формальні претензії відхиляв дешеві пропозиції «Бадм».

737 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям