RSS

З життя п’ятої колони. Коли СБУ викличе на допит зрадника Сергія Таруту? Розслідування

декабря 21, 2015

Taruta-Sergiy2-500x375

Сверблячка деяких наших політиків, які хочуть покрасуватися у російських ЗМІ викликає закономірне бажання приєднати їх до «чорного списку» олійників та царьових.

Скільки вовка не корми, а він все одно у ліс дивиться. Показовим прикладом того, що донецькі політики як дивилися так і дивляться у бік своїх сепаратистських «братів» з «ДНР» та «ЛНР», стало інтерв’ю нардепа-олігарха Сергія Тарути російському виданню Газета.ру. У цьому явно програмному виступі український нардеп фактично звинувачує українську владу й, зокрема, президента Петра Порошенка у невиконанні Мінських угод, а також зізнається у тому, що зберігає контакти з «ДНР». На запитання «У вас є контакти на протилежній стороні?», він відповів: «Зараз вимушено знову є».

Вимушено чи не вимушено, але ця заява Тарути означає одне: він мав би розповідати про свої «вимушені» зв’язки не російським журналістам, а українським службистам. Тим паче, що зв’язки явно серйозні, а отже представляє інтерес для тих органів, що опікуються національною безпекою.

Власне, протягом останнього тижня Тарута встиг наговорити дуже багато цікавого. Так, 10 грудня в Києві пройшов форум під назвою «Відновлюючи Донбас і Україну», організатором якого виступала громадська організація «Відновлення Донбасу», яка має безпосереднє відношення до одіозного втікача екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. На цьому заході можна було побачити знакових людей: зокрема, придворного політолога Сергія Львочкіна Андрія Єрмолаєва, екс-мера Донецька Олександра Лукьянченка, одіозну Наталію Королевську. Модератором цього заходу став відомий журналіст Андрій Куліков.

Був там і Сергій Тарута, який своїм виступом освятив цей захід. Цікаво, що Тарута прямим текстом звинуватив Порошенка, що він нібито розповів лише свою версію домовленостей у Парижі, яка, як стверджує нардеп, розходиться з тим, про що реально домовилися. «Я постійно спілкуюся зі своїми німецькими колегами, і німці мені розповідають, про що реально домовилися. Це чіткий план, і він передбачає, подобається нам це чи не подобається, ухвалення нашим парламентом трьох законів, які можуть привести до стабілізації ситуації. Так, вони болючі, так, вони погано сприймаються суспільством, так, вони непопулярні, але це єдина можливість, щоб нарешті на Донбасі і в Україні був мир, і ми цю територію реінтегруємо, нехай і не відразу, але протягом 1,5-2 років. Це сценарій абсолютно реальний», — заявив Тарута. Цікаво лише, чому «інтегратор» Тарута, який був губернатором Донеччини, тоді не реалізував цей «реальний сценарій»…

Окрім критики президента та розкачування ситуації, варто звернути увагу і на інший аспект діяльності Тарути та його одноплемінників, які представляють «п’яту колону»: фактично мова йде про те, що такою участю у подібних форумах імені Клименка, вони усіляко допомагають таким персонажам як Олександр Клименко поступово легітимізуватися. Так, він поки не повертається в Україну, втім сподіваючись на те, що у разі проведення виборів на окупованій частині Донбасу, у нього будуть всі шанси взяти там участь.

Адже вода камінь точить: у зв’язку з інертністю з боку української влади, яка лише здатна влаштовувати шоу з фейковою зустріччю Дмитра Фірташа в аеропорту, існує реальна ситуація, коли в один «прекрасний» момент усіляким клименкам завдяки своїм медійним та юридичним діям таки вдасться повернутися в Україну. Що вже говорити, якщо зараз у ЗМІ намагаються розігнати новину про те, що МЗС Німеччини нібито звернулося до Генпрокуратури в зв’язку з політичним переслідуванням ще одного втікача — Сергія Арбузова. Так, вочевидь це фейк. Втім, така накачка свідчить лише про одне – ті, хто розікрав країну при Януковичі й справді розраховують повернутися до України. А для цього у них є пітьма тарут та королевських…

Дмитро Качура, Національне бюро розслідувань України

997 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям