RSS

Луценко і Кірш хочуть змусити усіх українців здавати декларації про доходи

марта 2, 2016

podatki-kolobok1

 

 

Законопроект нардепів Юрія Луценка і Олександра Кірша «Про нульову декларацію» виставили на порядок денний. Цей законопроект змусить всіх повнолітніх пред’являти як доходи, так і витрати за рік. У разі, коли витрати перевищать доходи, доведеться знаходити пояснення для фіскальної служби України, мовляв, звідки взялося додаткове «добро» і крім цього, доведеться ще й податок з них заплатити.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Після того, як законопроект втілять в життя, кожен українець повинен буде особисто заповнити форму під назвою «нульова декларація». У цій формі потрібно буде вказати всі володіння і дорогі активи. Існує також один цікавий момент — про яхти, літаки, особняки та інше багатство, яке було на момент підписання, ніхто не буде питати — звідки воно взялося і за які кошти — буде прийнято як нульова точка відліку. A ось з наступного року потрібно буде декларувати як доходи, так і витрати. У разі, коли сума витрат буде перевищувати дохід, і не буде чіткого пояснення, що податок сплачений з усієї суми, то доведеться заплатити податок у розмірі 21% від надбавки від заявленої суми, a потім ще 22% — єдиний соціальний внесок. Такі «замовчування» можна буде виявити тільки в разі придбання майна, яке підлягає реєстрації. Всі українці повинні будуть вказати в декларації все майно, яким вони володіють і всі доходи, які мають. Луценко запевнив, що таким чином закон приверне тіньові гроші в економіку, наповнить казну і поліпшить інвестклімат.

Президент Петро Порошенко вже заявив, що сподівається на розгляд законопроекту найближчим часом, і на його підтримку депутатським корпусом.

Президент Украналітцентра Олександр Охріменко каже, що від такого нововведення постраждають мешканці, які не мають офіційного доходу, серед яких багато українців з провінцій. Так їм будуть нараховувати податки хоча б на доходи в розмірі прожиткового мінімуму — з 1378 грн. доведеться заплатити близько 300 грн. Їм теж доведеться платити єдиний соціальний внесок. Це частково пов’язано з тим фактом, що кваліфікованих кадрів реально не вистачає. Тому потрібно хоча б 2-3 роки перехідного періоду.

1 231 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям