RSS

#ДНР насправді керує #Ахметов. Відео

марта 6, 2016

ahmetov-sponsor1-500x281

 

Впливовий польовий командир бойовиків ДНР Олександр Ходаковський повідомив, що насправді за всіма процесами у фейковій “Донецькій республіці” керує ставленик олігарха Рината Ахметова Максим Лещенко, який номінально займає пост керівника адміністрації голови ДНР Олександра Захарченка.

За словами Ходаковського, Лещенко — дуже впливова людина, яка керує підконтрольною територією і без його згоди Захарченко не приймає ніяких важливих рішень.

Крім того, в Москві існують якісь домовленості з Ахметовим, згідно з якими Максима Лещенка не можна звільнити з його посади, інформує Національне бюро розслідувань України.

“Сьогодні джерело, близьке до оточення Захарченка, поділилось, що Лещенко, ніби як голова апарату голови Республіки, а насправді, вже тіньовий голова самої Республіки, саботує все, що пов’язано з законами про військо, в якому вигляді не подавалися б проекти. Мабуть, чи не брав участь у війні, а брав участь в Ахметовських мітингах за єдину Україну, цей “прищ на тілі революції” таємно ненавидить все, що з нами пов’язано”, — написав Олександр Ходаковський в своєму блозі.

Відзначимо, що самого Ходаковського також вважають ставлеником Рината Ахметова.

“Ці Ринатовські ставленики заполонили вже все. Цю зграю потрібно прибирати, інакше Захарченко перетвориться в парадну вивіску, якщо вже не перетворився: будь-який глава адміністрації не виконає жодної вказівки Захарченка, поки не проконсультується з Лещенком. Швидко хлопець відчув смак, і не тільки до влади. Боєць підрозділу, який охороняє Лещенко та його будинок, показав, де цей фрукт влаштувався: величезний особняк в центрі міста, купа охорони”, — повідомив польовий командир.

Додамо, що про особняк Лещенка писав не тільки Ходаковський. В інших блогах, які стали виконувати на підконтрольній бойовикам території роль незалежних ЗМІ, вже публікували фотографії “віджатого” особняка Максима Лещенка, розташованого в центрі Донецька.

Якщо до війни Лещенко проживав у звичайній квартирі в Харцизьку, то тепер займає розкішний будинок в центрі Донецька.

“Нові російські будували особняки за рахунок прибутку від, найчастіше, кримінальної діяльності. Зараз простіше – “віджав”. Зверніть увагу, як часто це слово зараз використовується в нашому словесному обороті. Їм не гребують навіть представники влади, даючи інтерв’ю на камери Першого Республіканського.

До початку війни будинок належав підприємцю Геннадію Носовицькому.

Цікаво, що Максим Лещенко в своїх виступах не раз говорив про необхідність “деолігархізації республіки”, а також заявляв, що Олександр Захарченко ввів санкції проти українських олігархів. При цьому, однак, в списку олігархів прізвище головного олігарха Донбасу — Рината Ахметова — не звучало. Як не звучало і прізвище його ділового партнера Бориса Колесникова. Санкції в ДНР вирішили ввести проти Петра Порошенка і Бориса Ложкіна, які не мали власності на захопленій території.

Олександр Захарченко призначив Максима Лещенка главою своєї адміністрації 1 грудня 2014 року. До цього він обіймав посаду військового коменданта Харцизька. До війни Лещенко працював на одній з керівних посад на шахті Жданівська.

Нагадаємо, у лютому українська розвідка повідомила про плани російського керівництва зачистити «ненадійних» командирів бойовиків на непідконтрольній Києву частині Донбасу, у тому числі – колишнього керівника донецької «Альфи» СБУ Олександра Ходаковського.

Сам Ходаковський заявив, що не виключає свого фізичного усунення за наказом з Москви і просить робити це без ризику для оточуючих.

Довідка: Олександр Ходаковський — колишній співробітник СБУ, колишній командир спецпідрозділу СБУ «Альфа» в Донецькій області. З перших днів російської гібридної війни проти України зрадив присязі і став одним з лідерів терористів Донбасу. До липня 2014 року — голова «служби безпеки» так званої «ДНР». У боротьбі за владу і контроль над грошовими потоками знаходиться в конфронтації з так званим «головою ДНР» Олександром Захарченком.

1 649 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям