RSS

У Конституційному суді готується змова з метою скасування закону про люстрацію. Подробиці

марта 19, 2016

Lustracya1

 

В Конституційному суді 22 березня 2016 року будуть розглядати скасування закону про люстрацію.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, повідомляє sprotiv.org.

«Розгляд Конституційного суду — у вівторок 22 березня. І шанси на скасування як ніколи великі. Адже мій рідний комітет з питань Правової політики та судочинства явно налаштований цьому сприяти», — написав Ємець.

Скориставшись його від’їздом на планову сесію ПАРЄ, комітет провів термінове засідання. Там із порушенням регламенту була прийнята низка рішень, які сприятимуть скасуванню закону про люстрацію.

«Цей «таємний» розгляд «без обговорення» натякає, що існує змова з метою скасування люстрації. Засідання КС буде показовим. Це я вже мовчу, що в Конституційному суді досі працюють судді, які самі підпадають під люстрацію», — наголосив Ємець.

Як відомо, закон «Про очищення влади» (люстрацію) набув чинності 16 жовтня 2014 року. Закон забороняє окремим чиновникам часів Януковича обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Зокрема, заборона на 10 років діє щодо осіб, які не менше року обіймали вищу керівну посаду у період з 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року, а також до тих держпосадовців, які обіймали посаду з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року і не були звільнені у цей період за власним бажанням.

Законом про люстрацію у 2015 році було звільнено 860 чиновників.

594 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям