RSS

Блок Петра Порошенка, Виктор Чумак, Єврооптимісти, законопроект, Игорь Кононенко, офшори, парламентська комісія

мая 12, 2016

cigarki2

 

В Україні незабаром знову можуть подорожчати сигарети, а особливо – дорогі марки.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України, посилаючись на зареєстрований у Верховній Раді законопроект про зміни в Податковому кодексі в частині акцизного збору на тютюнові вироби.

Документ був поданий в парламент Кабінетом міністрів. У пояснювальній записці зазначається, що, відповідно до правил Угоди про Асоціацію з Європейським союзом, Україна взяла на себе зобов’язання поступово підняти акциз на сигарети до європейського рівня (90 євро за 1 тис. штук). Однак поки податок на даний товар вшестеро менший, ніж в ЄС, тому його підвищення має відбутися вже в цьому році.

Крім того, в Україні податкове навантаження на дорогі сигарети помітно нижче, ніж на дешеві. Збільшення тільки специфічної ставки (адвалорну залишили на колишньому рівні) з початку цього року на 40% (до 318,26 грн за 1 тис. штук) призвело до ще більшого розриву в оподаткуванні дорогих і дешевих тютюнових виробів.

«В європейських країнах податки для дорогих і дешевих сигарет приблизно однакові і становлять близько 60% від їх вартості. Для збільшення податкового навантаження на дорогий тютюн, який споживають багаті громадяни, потрібно переглядати саме адвалорну ставку», – впевнені автори законопроекту.

Вони пропонують збільшити адвалорну акцизну ставку на 3% ~ з нинішніх 12% до 15% від максимальної роздрібної ціни.

585 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям