RSS

Колишні власники переоцінили активи агрохолдингу «Мрія» в 5 разів. Подробиці

мая 27, 2016

korova-baksi1-300x241

 

Попередній менеджмент агрохолдингу «Мрія» завищував вартість активів компанії — два роки тому вони були оцінені в п’ять разів вище, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться в аналітичній записці інвестиційної компанії Dragon Capital, яка посилається на опублікований консолідований початковий баланс агрохолдингу станом на 1 липня 2015 року.

Агрохолдинг не готував консолідовану фінансову звітність з моменту оголошення дефолту в серпні 2014 і не був об’єктом аудиту з 1 січня 2014 до 30 червня 2015.

Опублікований звіт про фінансовий стан являє початкове фінансове становище компанії після призначення нового менеджменту.

Як відображено в звіті компанії, загальна вартість активів станом на 1 липня 2015 становить 247,4 млн доларів. З них: 159,6 млн доларів основних засобів, 42,1 млн доларів біологічних активів, а також 27,4 млн доларів коштів.

«Загальна вартість активів в 247 млн доларів є на 86% нижчою в порівнянні з 1,755 млрд доларів, зазначеними у звіті на кінець 2013 року», — йдеться в коментарі Dragon Capital.

При цьому ключовою складовою різниці є оцінка основних засобів (160 млн дол проти 763 млн дол на кінець 2013 року), а також оціночна вартість прав на договори оренди земельного банку.

Агрохолдинг «Мрія» в серпні 2014 року оголосив дефолт. Через чотири місяці після цього кредитори домоглися, щоб контроль над підприємством перейшов до них. Вони також призначили свій менеджмент.

Зараз агрохолдинг разом з координаційними комітетами власників облігацій і банків, а також з тимчасовим ліквідатором активно розробляють план реструктуризації, який задовольнить кредиторів і забезпечить виживання компанії.

У березні гендиректор Мрії Саймон Чернявський дав коментар щодо процесу переговорів про реструктуризацію заборгованості. Він підтвердив, що угода про реструктуризацію, яку пропонує компанія, передбачає загальний розмір боргу після реструктуризації в обсязі 300 млн дол, в який будуть входити забезпечена заборгованість, робочий капітал, а також частина незабезпеченого боргу.

Таким чином левову частину незабезпечених зобов’язань, які перевищують 300 млн дол, планується перетворити в акції, пропонуючи кредиторам частку в капіталі компанії.

У той же час запланована реорганізація компанії, результатом якої буде передача всіх активів на нову компанію, зареєстровану на Кіпрі. Нова компанія буде знаходиться в повній власності кредиторів, а колишня компанія буде ліквідована.

699 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям