RSS

Проект змін до Конституції містить серйозні загрози для правосуддя, — Українська Гельсінська спілка з прав людини

мая 31, 2016

Konst-garant1

 

Правозахисні організації вітають рішучість української влади провести судову реформу, однак застерігають щодо якості пропонованих змін до Конституції, повідомляє sprotiv.org.

Українська Гельсінська спілка з прав людини поширила заяву низки українських правозахисних організацій, що проект № 3524 змін до Конституції створює серйозні загрози для правосуддя, тому його ухвалення може «спричинити зворотній ефект та в цілому перекреслити ту мету, заради якої ці зміни приймаються».

Як зазначають правозахисники, у проекті міститься неприпустимо велика кількість бланкетних норм, що фактично перетворює майбутні положення Конституції на «кота у мішку».

«На практиці це дасть можливість парламенту і уряду самостійно вирішувати, що означає та чи інша норма Конституції. Крім того, голосування змін до Конституції «в пакеті» з ординарними законопроектами є прямим порушенням процедури. Варто також наголосити на важливих недоліках проекту, які знецінюють право на справедливий суд», — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що спікер українського парламенту Андрій Парубій заявив, що Верховна Рада України цього тижня може ухвалити рішення щодо внесення змін до Конституції в тому числі й у частині визначення статусу суддів.

Також спікер Ради зазначив, що робоча група з представників парламенту, адміністрації президента та уряду вже напрацювала закон «Про судоустрій і статус суддів». Парубій додав, що «фактично вже завтра має відбутися публічна презентація законопроекту».

629 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям