RSS

За законом про люстрацію за 2 роки не звільнили жодного суддю, — Мін’юст

июля 22, 2016

lustracia1

 

Жодного українського суддю не звільнили за законом про очищення влади.

Про це заявила керівник Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, повідомляє sprotiv.org.

«За законом про очищення влади не звільнили ще жодного суддю в країні. Незважаючи на те, що Міністерство юстиції подало 70 пакетів.

Вища рада юстиції прийняла лише одне рішення щодо звільнення судді за порушення вимог несумісності за люстраційним законом. Це щодо екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова. Остаточне рішення щодо його звільнення приймає парламент. А Верховна Рада не голосує за його звільнення», — повідомила Козаченко.

Нагадаємо, закон про очищення влади ухвалили у вересні 2014 року. Згідно з законом, очищення влади – це заборона окремим фізичним особам обіймати певні посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

Люстрацію здійснюють з метою недопущення до участі в управлінні державними справами осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи, спрямовані на узурпацію влади президентом Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки і оборони або протиправне порушення прав і свобод людини.

667 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям