RSS

8500 — 21 250 грн, — депутати будуть штрафувати громадян за мобільні телефони. Подробиці

сентября 2, 2016

rada-durdom

 

Нові штрафи становитимуть 8500 — 21 250 грн для громадян та 21 250 — 42 500 грн для господарюючих суб’єктів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Глава комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко, а також депутати Олена Матузко і Роман Семенуха зареєстрували проект закону про радіочастотний ресурс.

Законопроект в тому числі передбачає збільшення розмірів штрафів за порушення законодавства про радіочастотний ресурс і вносить відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Також в законопроекті зазначено, що покарання буде не тільки за порушення правил експлуатації радіоелектронних засобів, а й за користування не дозволеними в Україні пристроями (наприклад, телефонами).

Згідно з проектом, нові штрафи становитимуть 8500 — 21 250 грн для громадян та 21 250 — 42 500 грн для господарюючих суб’єктів.

Повторне порушення законодавства тягне до штрафів в розмірі від 21 250 до 127 500 грн і конфіскації незаконно використовуваних пристроїв.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що причиною порушення законодавства про радіочастотний ресурс є високий прибуток від надання телекомунікаційних послуг. Він значно вищий, ніж вартість необхідного обладнання і рівень штрафів.

918 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям