RSS

Масштабні махінації нардепів з квартирами. Відео

сентября 24, 2016

stan-deputatom1-300x201

 

Журналісти з’ясували, що за 25 років незалежності України безліч народних депутатів приватизували службові квартири, які їм слід було звільнити після завершення каденції.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

В апараті Верховної ради не змогли назвати точну кількість депутатів, які привласнили службові квартири. Але, згідно з матеріалом, більшість депутатів вигідно їх продали або ж заселили туди родичів або квартирантів, а самі перебралися в маєтки під Києвом. Зокрема, свою квартиру в центрі Києва за 89 тис. доларів продав народний депутат від Батьківщини Сергій Соболєв. Замість цього, купив за 3 тис. доларів ділянку землі і побудував там особняк.

Колишній нардеп від Партії регіонів Тарас Чорновіл також приватизував квартиру, отриману ним у ролі депутата.

«Тебе весь час підштовхують, кажуть, що ти ідіот, чому ти не береш? Викликали помічників, дали їм пакет і змусили. Мені сказали: у нас не передбачено грошей на утримання службового житла. Отримав тут однокімнатну квартиру», — заявив політик.

По сусідству отримав квартиру старший брат екс-президента Віктора Ющенка Петро Ющенко. При тому, що у нього ще мінімум дві квартири біля Хрещатика і будинок в селі Нові Безрадичі.

Безкоштовне житло від держави отримали навіть мільйонери, зазначається в сюжеті. Нардеп Лев Миримський, якого називали найбагатшою людиною в Криму, за чотири скликання отримав дві квартири в спальному районі Києва, які здає в оренду. Отримав квартиру і інший заможний екс-депутат Микола Рудьковський. Квартира також пустує. Він живе в елітному котеджному містечку «Золоті ворота», причому охорона спробувала заборонити журналістам знімати маєток.

Колишній лідер Компарії України Петро Симоненко також отримав трикімнатну квартиру в елітному мікрорайоні на Печерську. Але живе в елітному маєтку під Києвом.

«Очевидно, продав (квартиру). Він не зробив ремонт. Потім стало зрозуміло, чому, тому що він планував іншу сім’ю», — підтвердила нардеп від Батьківщини Олександра Кужель, яка і сама отримала квартиру в цьому ж будинку.

Привілеї приватизувати безкоштовне житло депутати втратили чотири роки тому. Але, згідно з сюжетом, дев’ять депутатів досі не хочуть звільняти отримані для тимчасового проживання квартири і судяться з державою. Їхні прізвища зокрема – Колоцей, Самойленко, Черноморов, Ковальова, Маньковський.

«Ці люди розуміють, що їх рано чи пізно виселять, але добре жити в Києві на шару. А за ці квартири навіть квартплату, комунальні – все оплачує держава», — заявив журналістам Олег Купрієнко, заступник голови комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту.

Також журналісти дізналися, що в парламенті з’явилися плани побудувати ще один будинок для нардепів на 450 квартир, прямо біля будівлі Ради. Туди хочуть заселяти народних обранців лише на період скликання.

397 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям