RSS

Яйця по 100 грн і зарплата «мертвим душам», — у Раді зловживають бюджетними коштами. Подробиці

ноября 5, 2016

stan-deputatom1-300x201

 

На утримання парламенту загалом виділяють мільярд гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У їдальні Верховної Ради закупали яйця по 100 гривень, а службовими авто парламенту користуються нардепи, що мають власні транспортні засоби.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Мільярд гривень з державного бюджету витрачається на утримання будівлі Верховної Ради. Це зарплатня народних депутатів та працівників апарату. А ще транспортні видатки, харчування, лікування, закупівля техніки тощо. Як саме розподіляються кошти — дізнатися не можуть навіть народні депутати.

«Монополія на безперевірочну діяльність завжди викликає бажання позловживати», — каже парламентар Валерій Карпунцов.

Інформацію про видатки адміністрація Верховної Ради приховує.  Кажуть, реформувати апарат лише почали. Щороку депутати заявляють  про наміри економити бюджетні кошти, але кошторис Верховної Ради лише зростає.

У парламенту є своя автобаза. Тут забезпечують пересування керівництва парламенту, голів фракцій, делегацій і депутатів. У диспетчерській кажуть: замовлень небагато, безкоштовним автопарком користуються менше, ніж  половина нардепів, але зазвичай дзвонять не найбільш нужденні.

«Замовляють. Багаті частіше», — каже диспетчер автобази Ради Ілона Борзенко.

ТСН склала рейтинг депутатів, які найчастіше їздять із водіями парламенту, хоча мають і свої власні авто. Сергій Сажко використав  у цьому році 887 літрів державного бензину, Оксана Корчинська — 596, Богдан Матківський наїздив 887 літрів пального, Юрій Левченко та Олена Масоріна — більше ніж по 700 літрів. Чемпіоном виявився Денис Силантьєв. Він витратив майже тонну бензину. Враховуючи, що таких нардепів одиниці, у комітеті дивуються — чому автобаза не зменшує витрати.

794 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям