RSS

Суддя Печерського райсуду Лариса Сокол не схотіла взяти під варту «беркутівця» Олександра Бєлова, який розстріляв трьох учасників Революції Гідності

ноября 20, 2016

Berkut-strilyae8-500x375

 

Печерський райсуд Києва так і не обрав жодного запобіжного заходу екс-“беркутівцю” Олександру Бєлову, який підозрюється у вбивстві трьох учасників Революції Гідності 18 лютого 2014 року у Кріпосному провулку.

Як повідомляє Національне бюро розслідувань України, прокуратура звернулася до Печерського райсуду з клопотанням взяти під варту Бєлова у зв’язку з тим, що йому інкримінують ще одне обвинувачення — незаконне поводження з боєприпасами.

Представники Департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури наполягали на триманні Бєлова під вартою з огляду на тяжкість пред’явлених йому підозр, а саме: замах на вбивство та закінчений замах на вбивство, а також те, що декілька свідків прямо вказали на нього, як на особу, яка стріляла з вогнепальної зброї у мітингувальників.

Разом з тим суддя Печерського райсуду Лариса Сокол відклала прийняття рішення за цим клопотанням на 22 листопада 14.45 у зв’язку з тим, що Апеляційний суд Києва, який 15 листопада випустив Бєлова з-під варти на нічний домашній арешт, ще не оголосив повного тексту відповідної ухвали, в якому міститься мотивація для зміни запобіжного заходу Бєлову.

Як відомо, що Бєлов є підозрюваним у кримінальному провадженні стосовно замаху на вбивство та закінченого замаху на вбивство разом з іншими екс-бійцями батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Головного управління МВС України в Харківській області, які 18 лютого 2014 року напали на учасників Революції Гідності, внаслідок чого троє з них загинули і ще понад 30 отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

15 листопада 2016 року Апеляційний суд Києва змінив Бєлову запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

Влітку цього року слідчі Генпрокуратури затримали чотирьох колишніх бійців харківського «Беркуту», серед яких був Бєлов і які підозрюються у злочинах проти активістів Майдану.

Колишні «беркутівці» підозрюються у вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського у м. Києві, «на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень, що спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння, внаслідок застосування спеціальних засобів, тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчиненні закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб».

596 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям