RSS

У зону #АТО на Донбасі не пускають волонтерів, — свідчення Юрія Тири, Ігоря Черняка та Сергія Жадана

марта 14, 2017

blokpost1-500x333

 

У зону проведення антитерористичної операції на сході України не пускають волонтерів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав волонтер Юрій Тира, повідомляє sprotiv.org.

“7:00, КПП на трасі Харків-Ростов, поворот на Слов’янськ. «Із Києва? Волонтери? Наказ не пускати! Нехай за вами ваші військові приїжджають, тепер так буде. Вчора ваші добу з Полтави у нас тут чекали, поки за ними зі Щастя вояки приїхали», — навів він діалог із прикордонниками на контрольному пункті в’їзду-виїзду на Донбасі.

«І пофіг, що реанімобіль женемо на Авдіївському промку, пофіг, що до неї 120 км, пофіг, що комбат взяв трубку і фоном нашої короткої бесіди був шум бою. Та й пофіг, що саму машину розмитнювали через Мінсоцполітики 2 місяці, та й пофіг, що міністерство оборони за три роки не закупило жодної машини швидкої допомоги. Просто начальник місцевої слов’янської поліції Альошин видав усне розпорядження нікого не пускати», — додав він.

У свою чергу, заступник голови правління громадської організації «Харківський антикорупційний центр» Ігор Черняк повідомив про затримання буса волонтерів під Слов’янськом 13 березня 2017 року.

«Зараз під Слов’янськом затримали наш волонтерський бус. Фільтрація волонтерів — у дії. Виявляється, що Олег Пиротехник, Борис Севастьянов і Сергій Жадан, мабуть, становлять загрозу для нашої нацбезпеки», — написав він на своїй сторінці в Facebook.

«Стоїмо на блокпосту в Слов’янську з групою музикантів. Маємо сьогодні два виступи перед військовими. Не пропускають. Посилаються на якийсь новий наказ. Припускаю, що не пропускають через блокаду. Питання до представників влади та силових структур: із ким ви тепер боретеся? З волонтерами? Сподіваюся, що концерти все ж граємо», — прокоментував ситуацію на своїй сторінці в Facebook письменник Сергій Жадан.

204 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям