RSS

#Рада просить #США про оборонну угоду і статус союзника поза #НАТО, — постанова ВР

марта 22, 2017

USA-Narva2-500x281

 

 

Верховна Рада ухвалила проект постанови №6111 про «Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо безпекових гарантій».

За відповідне рішення проголосували 232 депутати, повідомляє sprotiv.org.

Отже парламент вирішив звернутися до Конгресу США з проханням укласти з Україною двосторонню оборонну угоду та надати їй статус основного союзника поза НАТО.

«Надання Україні статусу основного союзника поза НАТО та укладення двосторонньої оборонної угоди між Україною та США матиме величезний вплив на припинення російської агресії проти України, стримування агресора та запобігання розпалюванню великої війни в Європі», — йдеться у пояснювальній записці до документу.

Постанова також має на меті практично реалізувати міжнародно-правові гарантії, які були надані Україні за Будапештським меморандумом.

Окрім того, йдеться у пояснювальній записці, таке звернення сприятиме забезпеченню Збройних сил України сучасною військовою технікою та зброєю.

Одна з авторів проекту постанови депутат Ганна Гопко пояснила з трибуни Ради, навіщо Україні це звернення до США.

«Ми просимо поглибити двостороннє безпекове партнерство між Україною і США, ми хочемо щоб Америка зробила Україну основним союзником США поза
НАТО, бо ми розуміємо, що виконати критерії НАТО: реформувати сектор безпеки й оборони – це ще тривалий шлях», — зазначила вона.

133 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям