RSS

Правосуддя по-новому. Вирок суддям #Автомайдан виявився виправдальним. Подробиці

апреля 8, 2017

Poroshenko-regional1-500x357

 

Святошинський районний суд Києва виправдав суддю Києво-Святошинського райсуду Київської області Владислава Лисенка у справі про винесення завідомо незаконного рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Cуддя Лисенко звинувачувався в тому, що 29 січня 2014 року виніс незаконне рішення про позбавлення на шість місяців прав активіста Автомайдану, який брав участь в автопробігу до резиденції Віктора Януковича в Межигір’ї.

«Лисенка Владислава Вікторовича — виправдати, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання — скасувати», — оголосив суддя Сергій Дячук.

Активіст, однак, довів, що в автопробігу не брав участі, і в березні 2014 року суд апеляційної інстанції повернув йому права.

Суддя Дячук у вироку визнав, що рішення про позбавлення прав було незаконним, але підкреслив, що в діях судді не було умислу. Суддя Лисенко нібито не знав про те, що активіст — член Автомайдану і що рапорт ДАІ проти нього було підроблено.

Крім того, у вироку зазначено, що Генеральна прокуратура порушила процедуру оголошення підозри судді Лисенку і не зібрала достатньо доказів його провини.

Вирок судді Лисенку є першим вироком суддям, які ухвалювали рішення проти активістів Євромайдану.

Автопробіги до «Межигір’я» були однією з форм протесту під час Революції Гідності. Учасників цих акцій пізніше почали масово позбавляти прав за сфабрикованими звинуваченнями.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України відкрила дисциплінарні справи проти 28 суддів, більшість з яких працюють у київських судах.

Нещодавно екс-регіонал Петро Порошенко прововів так звану судову реформу.

222 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям