RSS

СБУ гальмує розслідування справи сепаратиста Голубана з МВС Авакова. Відео

мая 5, 2017

zrada-Sirko1

 

Суд зобов’язав СБУ провести розслідування стосовно полковника Голубана за вчинення державної зради, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що не може вплинути на хід розслідування справи полковника Нацполіції Юрія Голубана, тому що слідчі СБУ є самостійними у своїй процесуальній діяльності.

Про це написав журналіст Володимир Бойко на Facebook, прокоментувавши відповідь на звернення до СБУ з вимогою виконати ухвалу суду й розпочати досудове розслідування відносно Голубана.

«Виявляється, причина полягає не в кричущій невідповідності Грицака посаді, яку він обіймає, а в Кримінальному процесуальному кодексі України. Бо, якщо вірити Грицаку, слідчі СБУ, здійснюючи свої повноваження відповідно до вимог КПК, є самостійними в своїй процесуальній діяльності і ніякого впливу на підлеглих він не має», – заявив Бойко.

Шевченківський районний суд м. Києва ухвалою зобов’язав СБУ зареєструвати у державному реєстрі кримінальне провадження відносно Голубана за вчинення ним державної зради.

Справу відкрито за заявою народного депутата Ігоря Луценка, про що він написав на Facebook.

Представники СБУ, за його словами, заперечували проти відкриття ще одного кримінального впровадження, оскільки вони зазначили, що вже проводять розслідування фактів служби Голубана у складі батальйону «Восток» у травні 2014 року.

Проте суддя Шевченківського суду визнав, що аргумент СБУ не ґрунтується на законі. Зокрема, наявність кримінального провадження щодо Голубана не перешкоджає відкритті ще однією справи за фактом вчинення ним державної зради.

Нагадаємо, Голубан, який виступав з трибуни Верховної Ради після пострілів у нардепа Володимира Парасюка й котрого президент Петро Порошенко нагородив орденом, виявився сепаратистом.

Про це написав волонтер Роман Сініцин на своїй сторінці у Facebook, з огляду на опубліковані в мережі Інтернет фото та відео, які підтверджують, що Голубан воював проти України в лавах терористів «ДНР».

«З однієї сторони це просто на голову не налазить який треш і адіще. Просто не піддається осмисленню… З іншої нікому нічого не буде. Замнеться-забудеться. І от це сумніше всього», – зазначив Сініцин.

Волонтер припустив, що у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, найімовірніше, це пояснюватимуть тим, що Голубана засилали до сепаратистів як агента, або ж заявлятимуть, що на фото та відео просто подібна на нього людина.

198 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям