RSS

Стало відомо ім’я ліквідатора банку, затриманого на хабарі у 5 мільйонів доларів

июня 7, 2017

dollar-bank1-500x320

 

Уповноважена фондом гарантування на ліквідацію банку «Форум» Юлія Приходько була затримана СБУ на хабарі розміром 5 мільйонів доларів.

Про це пишуть «Схеми» на своїй офіційній сторінці у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«За нашою інформацією, йдеться про Приходько Юлію Вікторівну, від учора призначену уповноваженою особою на ліквідацію банку „Форум“. А до цього вона була ліквідатором чотирьох дніпровських банків одночасно – „Меліор Банку“, „ІнтерКредитБанку“, „Актабанку“ і банку „Аксіома“», — йдеться в повідомленні.

7 червня 2017 року правоохоронці затримали на хабарі у 5 мільйонів доларів особу, яка здійснює тимчасову адміністрацію в одному з київських банків.

Повідомляється, що він вимагав хабар за вирішення питань, пов’язаних із майном фінустанови, а також за вилучення з банку оригіналів певних документів.

Цю інформацію підтвердили в Генеральній прокуратурі. Її голова Юрій Луценко написав у Facebook, що затриманням хабарника займалися спільно ГПУ та СБУ.

«ГПУ спільно з управлінням К СБУ сьогодні (7 червня) під час отримання неправомірної вигоди в сумі $5 млн затримано одну з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка розробила злочинну схему вимагання та одержання хабарів від керівників банківських установ, до яких введено тимчасові адміністрації», — повідомив він.

За його словами, таку високу плату чиновник вимагав за невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду в порядок погашення банківськими установами зобов’язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами.

«Такі дії КК оцінює до 12 років позбавлення волі», — наголосив генпрокурор.

181 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям