RSS

У Києві побили правозахисника Олександра Дядюка, який бореться з незаконними забудовами. Фото

июня 14, 2017

Dyaduk-Oleksandr1-500x281

 

13 червня 2017 року троє невідомих побили Олександра Дядюка – правозахисника, який бореться з незаконними забудовами.

Про це сам постраждалий написав у facebook, повідомляє sprotiv.org.

«Сьогодні вранці напередодні суду із забудовником ЖК „Празький квартал-2“на мене напали троє виродків і добряче покопали. Били впритул до дитячого садка, повз який я йшов, прямо на очах у дітей і вихователів І це мене може врятувало, бо підбігли виховательки, підняли ґвалт, і ці три бандити втекли», — написав він.

О 12:00 Дядюк має виступати в суді як захисник громади Софіївської Борщагівки у справі щодо скандальної забудови «Празький квартал-2».

Дядюк переконаний, що побили для того, щоб він не прийшов на судове засідання, однак запевнив, що таким чином ніхто його не залякає.

«Я буду на суді», — написав юрист.

Як відомо, будівництво ЖК «Празький квартал-2», компанії Building Development Holding  було зупинене Держархбудінспекцією.

У грудні 2016 року усі дозвільні документи були скасовані вже вдруге від початку будівництва. Також ДАБІ винесла припис на призупинення будівництва.

У січні 2017 року забудовник намагався оскаржити припис в Адміністративному суді міста Києва, але в нього не вийшло. Тоді він звернувся в суд області, де клопотання забудовника задовольнили.

«Ідентичне рішення цей же суддя виніс і по іншому проблемному об’єкту ЖК „Ехо парк“ цього ж забудовника. Але 1 червня  2017 року громада оскаржила даний запобіжний захід в суді», — розповіла борець з незаконними забудовами у Вумівському лісі в Софіївської Борщагівки Валентина Аксьонова.

«У ЖК „Ехо парк“ на даний час декларації скасовані, винесено припис на призупинення будівництва та на знесення», — додала вона.

13 червня суд має розглядати апеляційну скаргу на такий самий запобіжний захід і по ЖК «Празький квартал-2».

Як відомо, у січні 2017 року невідомі спалили автомобіль Дядюка. У квітні 2017 року спалили всі автомобілі родини Валентини Аксьонової.

220 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям