RSS

Суд арештував 88 мішків комуністичної агітації, знайденої у рашиста Медведчука

августа 14, 2017

Medvedchuk-Glaziev1-500x333

 

Виїмка документів відбулася у рамках кримінального провадження проти руху «Український вибір — Право народу», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Служби безпеки України і наклав арешт на 88 мішків комуністичної агітації, вилучених із напівпідвального приміщення у червні цього року.

Про це свідчить ухвала суду, оприлюднена 4 липня 2017 року у судовому реєстрі.

У клопотанні силового відомства зазначається, що проти членів громадського руху «Український вибір — Право народу» та інших гуманітарних груп відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 109 КК України («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»).

Досудове розслідування заявило, що 22 червні 2017-го натрапило на низку предметів та документів, пов’язаних із діяльністю Комуністичної партії України. Серед них були зображення державних прапорів, гербів та інших символів СРСР, УРСР (УСРР), гімни СРСР, УРСР (УСРР) та їх фрагменти, зображення та атрибутика, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п’ятикутної зірки. Також виявлено матеріали щодо проведення Всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан і Російською Федерацією.

За словами слідчого, це майно може мати суттєве значення для з’ясування істини в цьому кримінальному провадженні.

Суд викликав на розгляд цієї справи власника майна, але той проігнорував.

На сайті «Українського вибору» є повідомлення, датоване лютим 2016 року. У ньому, зокрема, говориться, що в Україні нема референдумів, «бо їх бояться, як вогню. Відсутність в країні референдумів з різних питань — перший показник тоталітарності системи влади».

За даними бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, з кінця 2011 року керівником руху «Український вибір — Право народу» є Віктор Медведчук, екс-глава адміністрації президента Леоніда Кучми. Також Медведчук є кумом президента Росії Володимира Путіна.

241 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям