RSS

Солом’янський райсуд Києва відмовився розглядати обвинувальний акт у справі розстрілів на Майдані

сентября 3, 2017

z-Maidanu1-500x381

 

Солом’янський райсуд Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконну передачу зброї «тітушкам» для розстрілу активістів Євромайдану в лютому 2014 року.

Про це заявив «5 каналу» начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє sprotiv.org.

Він запевнив, що вердикт будуть оскаржувати.

«Обвинувальний акт з обвинуваченням був повернутий судом до прокуратури, і це сталось через 1,5 року розгляду цієї справи у підготовчому засіданні. Аргументація, що окрім тих осіб, які безпосередньо видавали зброю — 3 правоохоронців і один представник від тітушок, що отримував зброю, в обвинувальному акті зазначаються особи, які надавали вказівки. А суд вважає, що ці особи не повинні зазначатись в обвинувальному акті. На нашу думку, це є незаконним», — наголосив Горбатюк.

Як відомо, 408 автоматів видали «тітушкам», щоб придушити протест на Майдані в лютому 2014 року. Слідчі встановили, що провокаторів, які атакували майданівців, особисто координував міністр внутрішніх справ часів Януковича Віталій Захарченко. Найбільше їх було з Києва і Харкова, а також — Житомира, Ніжина й Білої Церкви.

Підозру оголосили 26-ти молодикам, до суду спрямовано 6 обвинувальних актів. На лаві підсудних також три правоохоронці, які безпосередньо видавали зброю.

123 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям