RSS

#Медведчук за допомогою СБУ монополізував ринок скрапленого газу, — Лещенко

сентября 13, 2017

kum-Putina1

 

Депутат фракції «БПП» Сергій Лещенко заявив про тиск Служби безпеки України на трейдерів, за рахунок чого відбулася монополізація ринку скрапленого газу в Україні компанією Віктора Медведчука, кума Володимира Путна.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За словами Лещенка, через вимоги з боку СБУ накласти санкції на трейдерів зрідженого газу в кінці 2016 і на початку 2017 року призвели до того, що на три з половиною місяці було зупинено роботу цього бізнесу при невтручанні Антимонопольного комітету України та Міністерства економрозвитку.

«Це був системний наступ на трейдерів з боку спецслужб … Це призвело до того, що ринок почав перерозподілятися на користь одного гравця. Ним є Віктор Медведчук та його компанія … Proton Energy», — сказав він.

Як стверджує депутат, компанія Proton Energy Group S.A. (Швейцарія) імпортує в Україну близько 40% зрідженого газу, і досягти цієї частки на ринку компанії вдалося в два етапи.

«Спочатку відбулася зачистка ринку руками СБУ в кінці минулого року — на початку нинішнього. Друга частина — створення ексклюзивних умов для Proton Energy, коли „Роснефть“ видала тільки їй права на імпорт газу в Україну», — уточнив депутат.

Він також вважає, що подальше зниження цін на скраплений газ не досягне докризового рівня.

Як повідомлялося, ціни на скраплений газ на українських АЗС ростуть рекордними темпами. За місяць — майже на 40% до понад 16 грн за літр. Основною причиною зростання цін на автомобільний газ називають дефіцит ресурсу. Також вплинула зупинка на планові ремонти заводів в Білорусі.

Але, за твердженнями експертів, ціни на газ повинні знизитися до кінця року.

Як відомо, Віктор Медведчук відомий своєю проросійською позицією. Він виступає категорично проти вступу України до ЄС і НАТО, однак за тісний союз з Росією.

Зараз він від імені України бере участь у мінських переговорах щодо Донбасу. За даними деяких ЗМІ, він був залучений до процесу обміну заручниками з подачі підконтрольних Кремлю бойовиків.

Також відомо, що під час акцій протесту на Майдані колишній президент Віктор Янукович постійно дзвонив Медведчуку, було зафіксовано понад 54 дзвінки у період із грудня 2013 року по лютий 2014 року.

Програма «Схеми» з’ясувала, що, попри заборону, Медведчук літає прямим маршрутом «Київ-Москва». Журналісти зафіксували, що прямі польоти до Москви Медведчук здійснював тричі.

Колись Медведчук очолював адміністрацію президента Леоніда Кучми і є кумом Путіна, який хрестив його доньку Дарину.

249 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям