RSS

Закон про судову систему може вилитись у зловживання та корупцію, – нардеп Альона Шкрум. Відео

сентября 20, 2017

pravosudya-po-novomu1-500x225

 

В українських реаліях закон про нову судову систему може спричинити ще більших зловживань у цій сфері. Суддям, до яких і без того немає довіри, надають, практично, узурпаторські повноваження.

Таку думку висловила народний депутат Альона Шкрум, повідомляє Український інформаційний портал.

Обговорення судової реформи може тривати весь тиждень. Адже свого часу у законі про державну службу було не набагато менше поправок. Тоді ж відбувалось по п‘ять-шість засідань робочої групи, а документ обговорювали зі всіма експертами.

«Тут потрібно було зробити так само і обговорити кожну поправку разом із юристами та адвокатами, які хоч трішки розбираються у цій історії. І тоді  вже проходити це на комітеті, маючи погоджений нормальний текс», – вважає депутатка.

Ми ж, за її словами, маємо найдовший законопроект України та один із найдовших в світі. Туди вносяться зміни до п‘яти процесуальних кодексів, створюється три нових та ще й вноситься зміни до вісімнадцяти законів. Тож важливою є кожна буква.

«Тож, на жаль, поряд із позитивним розділенням юрисдикції та добрими нормами, бачимо і дуже негативні, які закривають судочинство для звичайних громадян, можуть заборонити трансляції. Українському суду і без того не має довіри, тоді як новим законом йому надають практично узурпаторські повноваження – як от виводити людей із засідання», – розповіла Шкрум.

229 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям