RSS

Справа екс-командира львівського «Беркута» Ростислава Пацеляка 3 рік продовжує «буксувати». Відео

сентября 20, 2017

Berkut-in-Maidan1-500x313

 

Півтора року справа в суді – і якщо й далі йтиме такими темпами, то знадобиться ще стільки ж часу до винесення вироку екс-командиру львівського «Беркута» Ростиславу Пацеляку, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Йдеться про криваві події 18 лютого 2014 року в урядовому кварталі Києва.

19 вересня 2017 року суд допитав ще двох потерпілих: хлопця, який внаслідок поранення втратив око, і чоловіка, якого двічі беркутівці відгамселили по голові палицями і ногами.

Всього потерпілих у справі близько 80, а допитали тільки зо 20. За словами їхніх представників, люди втомилися приїжджати, коли засідання з різних причин постійно переносяться.

«За моїми оцінками, якщо так далі буде йти, – ще як мінімум рік, якщо не півтора, а можливо, й два. Через те, що із 78 потерпілих, які є, допитано близько 20 на сьогоднішній день. То захист подавав клопотання, то декретна відпустка, то відпустка, то переносилось, відкладалось-відкладалось. Тому безумовно, такий ентузіазм втрачається і окремі люди взагалі втрачають надію, що справа буде доведена до кінця», – каже представник потерпілих Олександр Мусієнко.

Екс-командир львівського Беркута перебуває на волі, під особистим зобов’язанням. Ростислава Пацеляка обвинувачують у скоєнні злочинів проти майданівців, а саме – під його командуванням здійснювався силовий розгін протестувальників на перетині Кріпосного провулку та вулиці Інститутської.

159 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям