RSS

Олігархи захопили Україну, – звіт Гельсінської комісії США

октября 20, 2017

Poroshenko-Firtash1

 

Гельсінська комісія США (Комісія з безпеки та співробітництва в Європі) проаналізувала ситуацію в Україні та дійшла висновку, що наша держава не може стати успішною через вкорінену корупцію, причиною якої є олігархічна модель управління. Також саме у корупції дослідники вбачають причину того, що Україна не може подолати агресію Росії. Про це інформує Національне бюро розслідувань України.

«Олігархи захопили державу Україна, витіснивши некорумповані політичні партії та змагаючись один з одним, щоби вкрасти українські багатства», – наголошено  у звіті.

Дослідники переконані, що саме олігархи, побоюючись втратити вплив і доступ до ресурсів, створюють основний опір реформам.

Експерти зазначають, що є певний прогрес у подоланні корупції в таких сферах як енергетика, фінансовий сектор і економічне управління. Водночас гальмується судова реформа.

«Україна повинна якомога швидше створити антикорупційний суд – фінальний елемент структури боротьби з корупцією», – радять у Гельсінській комісії США.

Подолати олігархічну модель в Україні складно, адже вона створювалась з часів початку здобуття Україною незалежності з двох причин:

– обмежена лібералізація економіки на початку незалежності;

– маніпуляції з ціною на газ, які дозволили олігархам накопичити статки, а Росії –десятиліттями впливати на українську політику.

Комісія закликає міжнародне співтовариство підтримувати Україну в боротьбі проти корупції.

632 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям