RSS

Amnesty International закликає режим #Порошенко припинити тиск на антикорупційних активістів

ноября 8, 2017

Amnesty-International1

 

Міжнародна неурядова, некомерційна організація Amnesty International закликала українську владу припинити тиск на антикорупційних активістів та громадські організації, повідомляє sprotiv.org.

«Українська влада має припинити переслідувати та залякувати активісток, активістів та громадські організації, а також забезпечити, щоб нові законопроекти надмірно не обмежували їхні права на свободу вираження та на свободу асоціації», — ідеться у заяві міжнародної неурядової, некомерційної організації Amnesty International.

Правозахисники розкритикували ухвалений парламентом та підписаний президентом закон «Про запобігання корупції», який, зокрема, зобов’язує антикорупційні організації та активістів подавати щорічні декларації про доходи.

«Нові вимоги щодо звітності дискримінаційні за своєю природою та націлені на антикорупційних активістів/активісток, що порушує їхні права на свободу вираження та на свободу асоціації», — наголошують в AI.

В організації висловили невдоволеність тим, що після критики зазначеного закону до розгляду Верховної Ради надійшли законопроекти, які пом’якшують ці вимоги, але вони так і не були ухвалені.

«Закликаємо Верховну Раду негайно переглянути чинне законодавство та запропоновані законопроекти і забезпечити, щоб закони, які регулюють діяльність недержавних організацій та їхніх співробітників і співробітниць, не накладали невиправданих обмежень відповідно до зобов’язань України, передбачених міжнародним законодавством про права людини», — ідеться у повідомленні.

90 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям