RSS

Екс-слідчий генпрокуратури Дмитро Сус розповів, як підтасовують імена суддів для справ

декабря 24, 2017

pravosudya-po-novomu1-500x225

 

Екс-слідчий ГПУ зауважив, що це нормальна практика, коли в апеляційному суді Києва підтасовують імена суддів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Можливість штучної маніпуляції у виборі судді має голова будь-якого суду. Зробити відповідні розрахунки може будь-який оператор ПК, який має потрібний ключ доступу.
Про це розповів екс-слідчий ГПУ Дмитро Сус в ефірі на телеканалі ZIK.

Екс-слідчий ГПУ зауважив, що це нормальна практика, коли в Апеляційному суді Києва підтасовують імена суддів. Адже можливість штучної маніпуляції у цій системі має голова будь-якого суду.

«Є кілька параметрів, які можна змінити. Не обов’язково навіть влізати у систему і друкувати прізвище судді, адже можна просто відправити окремих суддів у відпустку, можна «погратися» з навантаженням суддів, і програма просто автоматом вибере того суддю, кого підтасували нібито за нормальних обставин», – пояснив Дмитро Сус.

Відтак будь-який голова суду, та будь-хто із операторів ПК, які мають доступ з ключами, можуть зробити такі розрахунки.

«Ті справи, які випадали одіозному судді Чернушенку, були між собою пов’язані.Адже розбій та викрадення людей були пов’язані з нафтовидобуванням, відтак були і спільні фігуранти. Вірогідно, Чернушенко просто обслуговував інтереси цих осіб, а тому і брав на себе всі справи», – зауважив колишній слідчий ГПУ Дмитро Сус.

Що ж до справи викрадення Семінського, то до цього причетна приблизно одна й та ж група осіб. Але винних не знайдено, і єдине досягнення в цій справі, за словами екс-слідчого, це успішний пошук Семінського.

259 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям