RSS

Український державний #Укргазбанк профінансує бізнес російського олігарха Бабакова, який голосував за анексію Криму

января 11, 2018

zrada-peremoga1

 

Державний Укргазбанк надасть кредит в розмірі 910 мільйонів гривень ПрАТ «Прем’єр Палац», яке входить до групи VS Energy російських підприємців Олександра Бабакова, Євгенія Гінера та Михайла Воєводіна.

Інформація про надання позики розміщена в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

22 грудня 2017 року акціонери ПрАТ «Прем’єр Палац» схвалили укладення генеральної кредитної угоди з Укргазбанком на 910 млн грн.

Іншим рішенням акціонери ПрАТ погодилися надати в заставу за кредитом будівлю готелю Прем’єр Палац в Києві площею 27 700 кв м. Згідно з повідомленням, ринкова вартість цієї будівлі становить 979,5 млн грн.

Інші умови кредитної угоди в повідомленні не розкриваються.

62,2% ПрАТ «Прем’єр Палац» належать кіпрській Pumori Enterprises Investments Ltd, 29,1% — Східно-Європейській готельній компанії (Київ).

Бенефіціарами ПрАТ в українському реєстрі юридичних осіб значаться громадяни Латвії Дідзіс Берзініс і Віліс Дамбініс, а також громадянка Словаччини Наталія Селіванова, що проживає у Франції, і громадянин Німеччини Геннадій Соколов. Це номінальні власники бізнесу.

Зазначені особи також є кінцевими бенефіціарами електрометалургійного підприємства Дніпроспецсталь, яке VS Energy контролює з жовтня 2008 року.

Дамбініс — один із власників компанії VS Energy International NV (Нідерланди), на яку оформлені енергетичні активи VS Energy в Україні. Це вісім енергопостачальних компаній (обленерго).

Раніше він працював директором V.D. Nominees Limited (Маршаллові острови), яка в свою чергу керувала офшорками AED International Ltd і NYX Management Limited.

Згідно з панамськими документами, співвласниками NYX Management є російські бізнесмени Михайло Воєводін і Євгеній Гінер.

Наталія Селіванова з 2009 по 2014 рік була співвласником словацької компанії Rokosan s.r.o. разом з Іриною Олександрівною Бабаковою, дочкою Олександра Бабакова.

Сам Бабаков — колишній віце-спікер Держдуми Росії — перебуває під санкціями США і ЄС. У 2014 році він голосував за анексію Криму.

Євгеній Гінер офіційно володіє в Україні Першим інвестиційним банком (PIN Банк).

У Криму йому належить 100% компанії Севенергосбит, яка з 2016 року здійснює поставки електроенергії в Севастополі замість української ПАТ «Севастопольенерго» (входить до VS Energy).

Бабакова, Гінера та Воєводіна немає в українських списках санкцій.

Раніше повідомлялося, що група VS Energy може втратити оперативний контроль над низкою великих активів в Україні, вартістю 200 мільйонів доларів.

111 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям