RSS

Люстрація навпаки: прокурор-антимайданівець Павло Головко розслідує злочини проти Майдану. Відео

января 23, 2018

praviln-lustracya1

 

Прокурор Павло Головко, який у 2014 році виступав в суді проти активістів Революції гідності, сьогодні працює в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ, який розслідує злочини проти Майдану.

Про це йдеться у програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Головко виступав проти активістів Романа Тисівського і Едуарда Крижанівського, нагадує ЗМІ.

Суд проходив надзвичайно швидко. Не минало, мабуть, півтори хвилини, як люди виходили. Всіх — під одну печатку, і відправляли туди — на Лук’янівку”, — розповів Крижанівський.

Дружина Павла Головка — Аліна Головко — також виступала в суді проти активістів Революції. Ще під дівочим прізвищем Мінчук — клопотала про тримання під вартою 72-річного пенсіонера Миколи Пасічника. Його затримали у Києві 22 січня і сильно побили.

«До самого вечора нас тримали роздягнутих, двері настіж, на вулиці — мороз. Аж на другу ніч нас привезли в суд. Суд був вночі. Я сидів за ґратами і кров на вусах обламував», — розповів про своє затримання Пасічник.

Окрім того, Мінчук-Головко 25 січня просила суд взяти під варту іншого активіста — Василя Слівінського.

Усі перелічені ухвали відсутні у відкритому Єдиному реєстрі судових рішень.

Нині Павло Головко працює старшим слідчим в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ, який займається саме розслідуваннями злочинів проти Майдану і революції.

При цьому у своїй анкеті доброчесності цей прокурор вказав, що не вчиняв дій, які компрометували б його або прокуратуру загалом і які б змусили сумніватися в його об’єктивності і незалежності. Так само анкету заповнила і Аліна Головко, яка нині працює в Київській місцевій прокуратурі №6 (Печерський район).

«Це не є зовсім правильним. Але ми виходимо з тієї ситуації, в яку нас поставили. Нам же спочатку в групу виділяють людину. Тобто ми просимо чи прокуратуру міста, чи іншої області: „Надайте людей, які можуть працювати“. Тут не ми вирішуємо. Ми за людиною певний час спостерігаємо, виходячи з її професійних якостей. І після того приймаємо рішення про взяття в штат», — сказав начальник Департаменту Сергій Горбатюк.

У цьогорічних деклараціях подружжя вказали нову нерухомість, придбану в червні минулого року — два будинки в с. Велика Бугаївка біля Києва.

Адекватна ринкова ціна такої нерухомості становить не менше 1,3 млн грн. При цьому в декларації вартість нерухомості не вказана. Місячна зарплата прокурорської сім’ї, тим часом, становить не більше 30 тис. грн на одного. Не могли вони придбати нерухомість і на заощадження: якщо торік у декларації Головки вказували, що мають 1,3 млн грн готівкою, то цього року заощадження не лише не зменшилися, а навіть зросли на 100 тис. грн.

203 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям