RSS

Справу щодо фіктивності спонсорів «Опоблоку» закрили. 2 відео

января 29, 2018

partya-gandoniv6-1

 

Справу щодо фіктивності компанії, яка пожертвувала мільйон «Опозиційному блоку», закрили.

Відповідна постанова надійшла з відділу фінансових розслідувань податкової, який юридично перебуває поза законом, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Передумовою для закриття справи стали свідчення власника фірми ТОВ «Гіперіон Мега» Володимира Ткаченка. Раніше він у коментарі журналістам програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» заперечував свою причетність до фірми.

Однак після відкриття провадження чоловік повідомив слідчим, що сприйняв журналістку та оператора «Наших грошей» за шахраїв – і саме тому заперечував і наявність в нього компанії, і мільйонні пожертви на «Опоблок»:

Ткаченкові нібито «було відомо від сусідів, що в районі діє група шахраїв, які шляхом обману під різними приводами намагаються витягти людину з квартири, зав’язати розмову та проникнути до квартири з метою грабежу», йдеться в постанові.

Водночас, на відео з сюжету видно, що чоловік відкрив двері журналістам, яких нібито сприйняв за шахраїв.

 

У квітні 2017 року журналісти «Наших грошей» з’ясували, що «Опоблок» фінансують фірми, зареєстровані у «віртуальному офісі»: в перукарні, а також на рибному держпідприємстві.

Серед них – компанія ТОВ «Гіперіон мега», що перерахувала на рахунок «Опоблоку» понад мільйон гривень, директором і засновником якої є Ткаченко Володимир Іванович.

Журналісти програми відвідали директора, і з’ясували, що Ткаченку не відомо ані про внески, ані про саму компанію.

11 вересня 2017 року Шевченківський райсуд міста Києва зобов’язав Національну поліцію перевірити дані з фінансового звіту партії «Опозиційний блок», в яку входять багато представників минулої влади з «Партії регіонів».

117 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям