RSS

Апеляційний суд скоротив термін арешту сєпару-спільнику Медведчука

февраля 16, 2018

Medvedchuk-Victor6-500x315

 

Апеляційний суд Харківської області скоротив термін тримання під вартою голові Харківської територіальної ради руху «Український вибір — Право народу» Андрію Лесику, якого підозрюють у сепаратизмі.

Про це Національному бюро розслідувань України повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

 “Апеляційний суд скоротив термін запобіжного заходу майже на місяць: було до 30 березня, стало до 2 березня. Ми не знаємо, чому ухвалено таке рішення. Сьогодні зачитували лише резолютивну частину. Наступного тижня ми плануємо звернутися до суду з клопотанням щодо продовження запобіжного заходу”, — розповіли у відомстві.

Крім того, у прокуратурі Харківської області зазначили, що суд не ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу.

«Запобіжний захід залишився колишнім, а це означає, що апеляційний суд вважає його законним за своєю суттю», — пояснили у відомстві.

Як відомо, екс-депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Андрій Лесик був затриманий і доставлений до суду 15 грудня 2017 року, йому обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання в СІЗО без права застави.

Лесику оголошено підозру у ч. 2 ст. 110 КК України — «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади».

Лесик — глава Харківської організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

9 травня на Меморіалі Слави в Харкові Лесик з’явився з георгіївською стрічкою. В результаті сталася бійка між проукраїнськими активістами і їх опонентами.

Лесика позбавили депутатського мандата як проросійського депутата-піарника, який «не виправдав довіру партії».

134 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям