RSS

За «законом Савченко» вийшов на волю «антимайданівець» Кондратенко, засуджений за підготовку терактів

марта 13, 2018

rus-dauni1-500x219

 

В Одесі за «законом Савченко» вийшов на волю «антимайданівець» Василь Кондратенко. Його звинувачували у сепаратизмі та підготовці терактів.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Кондратенка засудили до семи років тюрми. Водночас йому зарахували термін перебування у СІЗО з травня 2014 року згідно з «законом Савченко» — день в ізоляторі за два у колонії.

«Таким чином, до початку березня Кондратенко відсидів своє і, хоча вирок ще не вступив в силу, вийшов на свободу. Правда, він тут же ліг в лікарню: у СІЗО він захворів двобічною пневмонією», — пише видання.

Кондратенко приймав участь у подіях 2 травня на стороні «антимайдану». Крім того, його обвинувачували у незаконному поводженні та зберіганні зброї, підготовці до навмисного вбивства, здійсненні терактів, участі у масових заворушеннях та посяганні на життя правоохоронця.

На суді він повністю визнав свою вину, здав членів угруповання і заявив, що розкаюється. У зв’язку з цим та відсутністю жертв, колегія суддів визнала можливим призначити йому відносно м’яке покарання.

Як відомо, Кондратенка затримали 28 травня 2014 року. Разом з ним були ще декілька чоловік. Їхня група планувала викрадення або вбивства місцевих «євромайданівців» Романа Дев’ятова і Марка Гордієнка. За кожного їм пообіцяли 3 тисячі доларів.

Крім того, зловмисникам пропонували 10 тисяч доларів за серію вибухів. Вони влаштували один вибух у день виборів президента – 25 травня. Однак тоді ніхто не постраждав. Пізніше зловмисники планували ще серію вибухів.

135 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям