RSS

Під час обшуків у «Нової пошти» знайшли необліковану готівку, – Генпрокуратура

марта 18, 2018

Lucenko-Yuryi-genprokuror1-500x336

 

Після обшуків в офісних та складських приміщеннях «Нової пошти» та споріднених з нею підприємств повідомлення про підозру не складалися та запобіжні заходи не обиралися.

Про це написала речниця генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено документи щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ „Нова Пошта“ і зазначених вище підприємств та готівкові грошові кошти, які не обліковані та не оприбутковані в касі та в бухгалтерських документах», — повідомила вона.

«Досудове розслідування триває, повідомлення про підозру не складалися та запобіжні заходи не обиралися», — зазначила Сарган.

Вона повідомила, що Головним слідчим управлінням за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем службовими особами ТОВ «Нова пошта» та інших споріднених підприємств (ч. 2 ст. 364 КК України).

За словами Сарган, вони за участі службових осіб органів ДФС України, з метою одержання неправомірної вигоди для «Нової пошти», здійснили прикриття незаконних фінансових послуг підприємства, що призвело до ненадходження до бюджетів коштів у вигляді обов’язкових податкових зборів та спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

Також розслідування проводиться за фактами умисного ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку (ч. 3 ст. 212 КК України), службовими особами ТОВ «Нова Пошта» у особливо великих розмірах при здійсненні ліцензійної діяльності з переказу грошових коштів, доставки товарів (посилок) та міжнародних перевезень.

«З огляду на вимоги ст. 222 КПК України надання більш детальної інформації у цьому кримінальному провадженні не є можливим», — додала Сарган.

16 березня 2018 року представники Генеральної прокуратури провели близько 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ «Нова пошта» у Києві, Полтаві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі.

Сарган повідомила, що генпрокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування вказаного кримінального провадження.

280 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям