RSS

«Нова пошта» пересилає наркотики, — генпрокурор Луценко

марта 19, 2018

Lucenko-srakoliz1-500x282

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко провів зустріч зі співзасновником «Нової пошти» В’ячеславом Климовим щодо нещодавних обшуків в приміщеннях компанії.

Про це генпрокурор написав у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Представник оператора експрес-доставок в Україні підтвердив, що санкціоновані обшуки, які проводилися представниками Генпрокуратури на підприємствах „Нової пошти“ в кількох містах країни були коректними», – зазначив Луценко.

Він наголосив, що обшуки не супроводжувалися озброєними спецпідрозділами, вилученням оргтехніки і не мали намірів рейдерського захоплення.

Луценко додав, що Климова ознайомили “з численними фактами порушень, які були виявлені в роботі відділень «Нової пошти».

«Зокрема, це стосувалося пересилання у великих обсягах безакцизних алкогольних товарів і наркотичних речовин», – пояснив генпрокурор.

Крім того, він повідомив, що до слідства надійшла оперативна інформація МВС щодо ймовірного ухилення від податків в ході грошових переказів.

«Ми не тільки знайшли спільну мову, але й розробили спільний план дій», – запевнив Луценко.

16 березня 2018 року представники Генеральної прокуратури провели близько 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ «Нова пошта» у Києві, Полтаві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що генпрокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування вказаного кримінального провадження.

У суботу Сарган заявила про вилучення в офісних та складських приміщеннях компанії або споріднених з нею підприємств не облікованих готівкових коштів.

«Нова пошта» спростувала цю інформацію. Там заявили, що в Харкові правоохоронцями були вилучені кошти в компанії «Пост Фінанс», які оприбуткованi вiдповiдно до законодавства. Компанія має намір оскаржувати вилучення коштів.

Пізніше в «Новій пошті» також повідомили, що правоохоронні органи під час проведення обшуків в офісах компанії вилучили 132 тисячі гривень.

206 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям