RSS

До закупівлі БМП залучили фірму-прокладку «PetraLink», — Лещенко. Відео

апреля 18, 2018

groshi-na-war1

 

Депутат із фракції БПП Сергій Лещенко заявляє, що Україна закуповує вживані бойові машини піхоти в Європі через посередника, зареєстрованого на Кіпрі.

Про це він розповів у програмі «Чесна політика» на 24 каналі, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Депутат припускає, що до цього причетний президент Петро Порошенко.

За словами Лещенка, Порошенко хоче об’єднати наступні вибори президента з проведенням референдуму щодо вступу до Євросоюзу та НАТО. При цьому АП вже 2 роки блокує реформу Служби безпеки України, аби не йти назустріч вимогам НАТО в частині підзвітності СБУ суспільству і зняття повноважень щодо розслідування бізнес-конфліктів.

Депутат додає, що оборонний бюджет на рік – 80 млрд, але торги відбуваються таємно, а зловживання сягають сотень мільйонів доларів, які виводяться на рахунки корупціонерів за потурання чи співучасті Петра Порошенка.

«Оборонна корупція працює в інтересах двох „гаманців“ – вождів БПП і „Народного фронту“, а кураторами оборонних замовлень є Олег Гладковський і Сергій Пашинський», – каже Лещенко.

За його словами, державний завод «Імпульс» (Шостка), який курує Гладковський, рік тому продав київському офшору «PH Strategic Business Limited» 109 пакетів детонаторів за заниженою ціною – 95 тисяч євро за всю партію. А сербська компанія «Слободан» придбала цю продукцію в офшору за 700 тисяч євро.

Сума пройшла через латвійський банк ABLV, який американський Мінфін у лютому звинуватив у відмиванні грошей, зазначив Лещенко.

«Ще одна фірма-прокладка працює на закупках у Європі вживаних бойових машин піхоти БМП-1. Для потреб армії закуповують 30 одиниць техніки на суму 5 мільйонів доларів. Постачальник – „Petralink Limited“, зареєстрована на Кіпрі», – заявив він.

За тією ж адресою в Ларнаці зареєстрована компанія «Smart Companies», яка, за словами Лещенка, «спеціалізується на створенні компаній просто під продаж».

«Ця фірма заснована чехами – і бойові машини теж ідуть з Чехії. Імпортер – державна компанія „Спецтехноексперт“. А що заважає українській державній компанії за наші з вами гроші купувати цю техніку напряму, а не через посередника на Кіпрі? Відповідь очевидна: бажання нагріти руки на військових замовленнях», – сказав нардеп.

«До слова, вже 2 роки відділ зовнішніх контрактів цього державного підприємства „Спецтехноекспорт“ очолює син депутата Пашинського», – заявив Лещенко.

А «ПетраЛінк», на думку нардепа, названо на честь Порошенка.

За даними з відкритих джерел, Petralink Limited було створено в липні 2015 року, її директорами значаться Володимир Петенко й Андреас Арістейду (Ανδρεασ Αριστειδου).

187 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям